Ana SayfaGüncelBahçeli: Yeni mühimmat patlaması düşündürücü

Bahçeli: Yeni mühimmat patlaması düşündürücü

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, Hakkari Şemdinli’deki üs bölgesinde yedi askerin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin ‘Yeni mühimmat patlaması düşündürücü’ yorumunda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde yedi askerin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Tunceli’de donmak, Hakkari’de yanmak kaderimiz olmamalı” diyen Bahçeli, şunları söyledi:

“Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki mühimmat patlaması milletimizi kahretmiştir. Arızalı mühimmat ile ilgili olduğu belirtilmiştir. Arızalı mühimmat ile ilgili detaylar tahkikat sonrası belli olacak, ortaya çıkacaktır.

“Daha önce de Mehmet Saraç Kışlası’nda patlama yaşanmış, 25 askerimiz şehit olmuştu. Yeni mühimmat patlaması düşündürücüdür. Demek ki, Afyonkarahisar’dan gerekli dersler çıkarılamamıştır. Mehmetlerimizin canı devlete emanettir. Vatan görevini yapan her asker bizim için çok değerlidir. Herhangi bir gevşeklik, ihmal varsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdırlar.”

Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesine de tepki gösteren Bahçeli, Mısıroğlu için ‘fesli provokatör’ benzetmesi yaptı, Erbaş’ı da gereğini yapmaya davet etti.

Ne olmuştu?

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi’nde 9 Kasım’da bir patlama meydana gelmiş, yedi asker hayatını kaybetmiş ve 25 asker yaralanmıştı.

Hakkari Valiliği, ilk yaptığı açıklamada patlamanın arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu meydana geldiğini ve yaralı askerlerin bulunduğunu bildirmişti.

Valilik ardından yaptığı açıklamayı değiştirerek, “09.11.2018 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır” ifadelerine yer vermişti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen yazılı açıklamada da patlamanın ‘kaza sonucu’ olduğu belirtilmişti.

PKK ise yaptığı açıklamayla Şemdinli’nin saldırılarla hedef alınan üslerden biri olduğunu savunmuştu. Fırat Haber Ajansı’nda yer alan açıklamada, Şemdinli’deki patlamada yaşamını yitiren asker sayısının açıklandığının aksine 17 olduğu da iddia edilmişti.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hiçbir dış etki söz konusu değildir” demişti.


Akar: Hiçbir dış etki söz konusu değil