Ana SayfaGüncelBahçeli’ye göre Türkiye ‘toplumsal ve sosyal bunalımın kıyısında’

Bahçeli’ye göre Türkiye ‘toplumsal ve sosyal bunalımın kıyısında’

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, son 15 yılın en yüksek rakamına ulaşan enflasyon değerine ve toplumsal sorunlara değindi, “Türkiye toplumsal ve sosyal bunalımın kıyısındadır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında toplumsal ve ekonomik sorunlara değindi.

“Üstesinden gelmemiz gereken ağır sorunlar var” diyen Bahçeli, “Asayiş ve adalette sorunlar birikmiştir, sokaklar huzursuz ve insanımız kaygılıdır” dedi ve ekledi: “Geleceğimiz belirsizdir.”

Bahçeli sözlerini “Maalesef her yerde kavga hakimdir. Tokalaşmak yerine sıkılı yumruklarla pozisyon alanlar toplumsal barışa kast edenlerdir. Bunlar gittikçe kalabalıklaşmaktadır. Bu tablo endişe vericidir” diye sürdürdü.

Şiddet haberlerinin sıradanlaştığını belirten MHP liderine göre Türkiye ‘toplumsal ve sosyal bunalımın da kıyısında’.

“Ekonomik sıkıntılar da tüm insanları tehdit etmektedir. Fabrika yangınları soru işaretleri barındırmaktadır. Bunlar sorgulanmalıdır, niye yanar fabrikalar? Kimse aklımızla alay etmesin. Sosyal ve ekonomik yıkıma hizmet etmektir fabrika yakmak.”

Enflasyon rakamları

Dün açıklanan enflasyon rakamlarına da değinen Bahçeli, “Bir gerçek vardır ki bu canavar başını çoktan kaldırmıştır. Son 15 yılın en yüksek rakamına ulaşmıştır enflasyon. Anlaşılan yüzde 10’luk fiyat indirimlerinin etkisi sınırlı olmuştur” dedi.

‘Öğrenci andı’

Diğer yandan ‘öğrenci andı’ konusundaki tartışmalara değinen ve eleştirilerde bulunan MHP lideri Bahçeli, “Ölçüsü kaçan polemikler yaşanıyor” dedi ve ekledi:

“Andımızın okunmasını istemek ezanımızın Türkçe okunmasına çanak tutmak değildir.”

Geçtiğimiz Cumartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuşan AKP Genel Başkanı veCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘öğrenci andı’na dair tartışmaların kararlılıklarını artırdığını ifade etmiş ve “Çünkü bu metin bu ülkede, ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir” demişti.


Enflasyon yüzde 25’i aştı