Ana SayfaEkonomiBakan Dönmez: Doğalgaz ve elektrikte indirim yapılmayacak

Bakan Dönmez: Doğalgaz ve elektrikte indirim yapılmayacak

HABER MERKEZİ – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaza doların yükseldiği dönemde yapılan zammın geri alınmayacağını söyledi.

Dolar/TL kurundaki artış nedeniyle Ağustos ayının başından bu yana konutlarda kullanılan doğalgaza getirilen zam yüzde 30’u bulurken, elektriğe yapılan zam da toplamda yüzde 30’lara yaklaştı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Meclis’teki Plan Bütçe Komisyonu’nda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dolardaki düşüşün ardından doğalgaz ve elektrikte zamların geri alınmayacağını söyledi.

Bakan Dönmez’in, “Dolar düştü, elektrik ve doğalgazda indirim yapmanız lazım, yapacak mısınız?” sorusuna verdiği yanıtın şu şekilde olduğu belirtildi:

“Hiçbir bakan zam yapmaktan memnun olmaz. Ama maliyetler ve şartlar zorlayınca da o zaman başka türlü… Bakın, finansal sürdürülebilirlik diyoruz. Bazı vekil arkadaşlar dedi ki ‘Sektörde bazı şirketler finansal sürdürülebilirlik açısından zor durumda.’ Şimdi, hem bir taraftan finansal sürdürülebilirlik olsun diyeceğiz, hem de bunlara arz güvenliği sağlayacağız, hem de maliyetlerinizin altında satın. Ne kadar sürdürülebilir?”

Previous post
Yeni Kaledonya bağımsızlık için sandık başında
Next post
2 yıldır tutuklu, durumu kötüleşiyor: ’Sise Bingöl acilen tahliye edilmeli’