Ana SayfaGüncelBekir Kaya’ya verilen cezayı az bulan savcı istinafa başvurdu

Bekir Kaya’ya verilen cezayı az bulan savcı istinafa başvurdu

HABER MERKEZİ – Van Büyükşehir Belediyesi’nin tutuklu Eşbaşkanı Bekir Kaya’ya Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen cezayı az bulan savcı, İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu.

Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi’nin tutuklu Eşbaşkanı Bekir Kaya’ya, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, 8 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkeme, Kaya’nın katıldığı bir yürüyüşten ise beraat kararı vermişti.

Savcı ise verilen beraat kararına itiraz ederek, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’ne (istinaf) başvurdu.

MA’da yer alan habere göre savcı, itiraz dilekçesinde Bekir Kaya’nın katıldığı bir yürüyüşü gerekçe göstererek, “Beraatına karar verilmesinin dosya kapsamında usul ve esasa aykırı” olduğunu savundu.

“Kararınız umrumda değil, mutlaka kazanacağız” demişti

Kaya, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama”, “Örgüt üyesi olmak”, “Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunma” ve “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” iddialarıyla suçlanmıştı.

8 yıl 3 ay hapis cezası verilen Kaya, mahkemede yaptığı savunmasında şunları dile getirmişti:

“Ben bireysel olarak mağdur olabilirim, eşim, çocuğum mağdur olabilir. Bunlar bireysel mağduriyetlerdir. Benim yaşadığım mağduriyetlerin en sonunda büyük bir toplumsal kazanca döneceğini çok iyi biliyorum. Benim mahkemeden hiçbir beklentim yok. Ben ceza almışım ya da almamışım çokta bir önemi yok. Benim yaşadığım mağduriyetlerin en sonunda büyük bir toplumsal kazanca döneceğini çok iyi biliyorum. Bu nedenle vereceğiniz karar ne olursa olsun umurumda bile değil. Sizin burada vereceğiniz kararın halk olarak bizim kazanç hanemize yazılacağına yürekten inanıyorum.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnce: Eğilim yoklaması olursa İstanbul adayı olurum
Sonraki Haber
Isparta'da iş cinayeti: 6’ncı kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti