Ana SayfaCezaevleriCezaevi de doğruladı: Beş çocuğu darp eden gardiyan, birini boğmaya çalıştı

Cezaevi de doğruladı: Beş çocuğu darp eden gardiyan, birini boğmaya çalıştı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Çocuk Cezaevi’nde tutuklu bulunan beş çocuk bir gardiyan tarafından darp edildi. Gardiyanın, çocuklardan birini boğmaya çalıştığı öğrenilirken, cezaevi de olayı doğruladı.

Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan beş çocuğun “1 Kasım Dünya Kobani Günü” dolayısıyla yapmak istedikleri kutlama sırasında darp edildikleri öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre söz konusu olay sırasında çocuklardan biri gardiyan tarafından boğulmaya çalışıldı. F.T. isimli çocuk, arkadaşlarının engel olmasıyla boğulmaktan kurtuldu.

Tutuklu çocuklar yakınlarıyla yaptıkları görüş sırasında, saldırgan gardiyan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

Önceki gün darp edilen çocuklardan R.Y.’yle görüşen ağabey Yekbun Y., olay hakkında kendisine aktarılanlar hakkında ajansa yaptığı açıklamada, görüş günü kardeşini tanıyamadığını söyledi.

“Daha önce Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyorlardı. Diğer tutsaklar onlara bir şey yapılmasına izin vermiyordu. Bir ay önce ‘çocuklar daha rahat edecekler’ diyerek, kardeşim dahil beş çocuğu yeni yapılan kampus cezaevine götürdüler.

“1 Kasım Dünya Kobani Günü dolayısı ile kutlama yapmak istemişler. Bu sırada bir gardiyan gelip bunlara bağırıp hakaret etmiş. Sonra üstlerine saldırmış. F.T. isimli çocuğu boğmaya çalışmış. F.T.’nin boynunda falan halen morluklar vardı. F.T. Van’dan buraya sevk edilmişti. Baya bir sıkmış boynunu. Diğer çocuklar zor almışlar gardiyanın elinden.

“Darp raporu almışlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar.” 

Tüm bunlara rağmen bahsi geçen gardiyanın halen aynı cezaevinde görevli olduğunun kendilerine aktarıldığını söyleyen Yekbun Y., “Kardeşim ve diğer çocuklar o gardiyan ile her gün aynı koridorda karşılaşıyorlar. Çocuklara saldıran gardiyanın en azından tedbir amaçlı oradan uzak tutulması gerekiyor. Bir şey yaparsa bunun sorumlusu kim olacak?” diye sordu.

Cezaevi müdürü doğruladı

Konu hakkında ajansın telefonla görüştüğü Cezaevi Müdürü ise yaşanan olayı doğruladı, olayın ‘kurumsal algılanmaması gerektiğini’ söyledi.

“Bu tip şeyleri telefonla bilgi vermeyiz. Böyle bir iddia varsa, şahıslarla ilgilidir. Kurumsal bazda değerlendirmeyin. Biz bu konularla ilgili savcılığımıza gerekli suç duyurusunu yapmışızdır. Anlatabildim mi demek istediğimi. Kurumsal anlamda böyle bir yargıya sahip olmayın. Böyle bir girişimde olan bir memurumuz varsa da savcı bey gereğini yapacaktır zaten.”

Cezaevi Müdürü, gardiyan hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin ise “Dilekçe yazdılar. Bizzat ben görüştüm. Ben kendim taleplerini aldım. ‘Varsa bir şikayetiniz hemen gönderelim’ dedik ve gönderdik de. Bireysel anlamda öyle bir yaklaşımı olan varsa da karşılığını öder. Savcı bey gereğini yapar” diye konuştu.

Gardiyanın sarhoş olduğu iddiası hakkında ise müdür şunları söyledi:

“Bunlar iddiadır. Savcı beyin takdirindedir. Böyle olup olmadığını söyleyemem size, ama ilgili şikayeti ben zaten savcı beye gönderdim. Böyle bir iddiası olan ya da böyle bir yaklaşımı olan varsa da savcı bey bireysel anlamda değerlendirecektir. O çocuklarımız bize emanettir. O konuda hiçbir sıkıntı olmasın. Burada kurum müdürü var. Bu tip konularda duyarlıyız.”

Previous post
Meteorolojiden 12 kent için sağanak uyarısı
Next post
İzmir’de 65 işçi ve sendikacı gözaltına alındı