Ana SayfaManşetCHP’li Tanrıkulu: En geniş zeminde ittifak programımız var, HDP ile de görüşmeler oluyor

CHP’li Tanrıkulu: En geniş zeminde ittifak programımız var, HDP ile de görüşmeler oluyor

HABER MERKEZİ – webiz’de AKP’nin sunduğu ve komisyondan geçen tartışmalı sağlık düzenlemesine ilişkin konuşan CHP’li Tanrıkulu, “Hekimlik yapmanın önü kapatılıyor. Yasayla yargısız infaz yapıyorlar” dedi. Tanrıkulu, yaklaşan yerel seçimlerde ittifak konusuna ilişkin ise “En geniş zeminde ittifak yapabileceğimiz bir program sunacağız, kurumsal olmasa da HDP ile mutlaka görüşmeler oluyor” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Komisyonu’ndan geçen tartışmalı ‘sağlık düzenlemesi’ni, cezaevinde açlık grevine başlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven’in tutukluluğunu ve yaklaşan yerel seçimlerde ittifak konusunu webiz’de değerlendirdi.

“Hekimlik yapmanın önü kapatılıyor”

“Enikonu”da Soner Şimşek’in konuğu olan CHP’li vekil, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen ve güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekimlerin özel hastanelerde çalışmasını engelleyen maddeyi de içeren yasa teklifine değinerek, “5. madde en ağır şiddeti içeriyor” dedi.

“Hekimlik yapmanın önü kapatılıyor. KHK ile atılan hekimler mesleklerini icra edemeyecek hale gelecek. Yasayla yargısız infaz yapıyorlar. Öldürmüyorsunuz ama aldığı eğitimi yok sayarak infaz ediyorsunuz.”

Teklifin risklerine dikkat çeken Tanrıkulu, “Hekimlerden sonra sıra avukatlara gelir” uyarısında bulundu.

“Leyla Güven tutuksuz yargılanmalı”

Tanrıkulu, kelepçe dayatması ve kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecritten ötürü SEBGİS ile katıldığı son duruşmasında açlık grevine başladığını duyuran HDP’li vekil Leyla Güven’in tutukluluğuna dair ise “O yargılamanın derhal durması lazım. Tutuksuz yargılanma olması lazım” dedi.

CHP’li vekil, Güven’in eylem kararı için de “Doğru bulmuyorum ama başka bir yol da yok” vurgusunda bulundu.

“Kurumsa olmasa da HDP ile görüşmeler oluyor”

Mart 2019’daki yerel seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, ‘ittifak’ konusuna değindi.

“Yerel seçimlerde siyasi kimliklerden öte yerel aktörlerin kimliği öne çıkacak. En geniş zeminde ittifak yapabileceğimiz bir program sunacağız.”

İstanbul’da yüzde 10 oy almış bir HDP gerçeği olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, “Bazı bölgelerde CHP’nin önünde” dedi.

Herkesi kapsayacak adaylar çıkaracaklarını belirten Tanrıkulu, HDP ile ittifak sorusuna ise, “Kurumsal olmasa da HDP ile mutlaka görüşmeler oluyor, devam ediyordur” yanıtını verdi.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:


Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Sanıksız 10 Ekim Davası'nda mahkeme avukatların taleplerini kabul etti
Next post
CHP'de iki vekil disiplin kuruluna sevk edildi