Ana SayfaKültür-Sanat‘Darp, cebir ve psikolojik şiddet’: Sıla’dan Ahmet Kural hakkında suç duyurusu

‘Darp, cebir ve psikolojik şiddet’: Sıla’dan Ahmet Kural hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Sıla Gençoğlu, oyuncu Ahmet Kural’dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Mahkeme Kural hakkında 3 ay boyunca uzaklaştırma kararı verdi.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, bir dönem beraber olduğu oyuncu Ahmet Kural’dan şiddet gördüğünü söyledi.

Sıla, Kural’dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunan Sıla, sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı.

​Sıla, “Bir hukuki sürecin içindeyiz. Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum açıkçası. Zamanı gelince zaten konuşacağız. Savcılığa ifade vermeye geldim. Ahmet Kural’dan şikayetçiyim” dedi.

Kural hakkında uzaklaştırma kararı

Avukat Epözdemir de daha önce İstanbul Aile Mahkemesi’nde koruma talebinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Aile mahkemesi uygun gördü, fiziki şiddet nedeniyle ilgili kanun gereği başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı verdi. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Bununla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da Sıla Hanım’ın müşteki sıfatıyla ifadesine başvurdu. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturma. Artık bundan sonra top yargıda.”

Epözdemir, mahkemenin Kural hakkında 3 ay itibariyle uzaklaştırma kararını belirterek, bu kararın ‘evden ve iş yerinden uzaklaştırma ile kitle iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme’ yönünde olduğunu kaydetti.

Sıla Gençoğlu: Susmama kararı aldım

Sıla Gençoğlu, Ahmet Kural hakkında savcılıkta ifade verdikten sonra yaşadıklarına dair Instagram hesabından da bir açıklama yaptı.

Gençoğlu, “Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış” dedi.

Ayrıca Sıla Gençoğlu, “Ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Previous post
EBRD de Türkiye büyüme tahminini aşağı çekti
Next post
Bingöl'de korucular bir kişiyi öldürdü