Ana SayfaGüncelDBP Eş Genel Başkanı Arslan beraat etti

DBP Eş Genel Başkanı Arslan beraat etti

HABER MERKEZİ – DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, hakkında açlık grevine girmek ve eyleme destek vermek amacıyla yaptığı konuşmalardan açılan davada, “delil yetersizliğinden” beraat etti.

Cezaevlerinde 2017’de başlatılan açlık grevi eylemleri nedeniyle kendisi de açlık grevine giren ve eyleme destek vermek amacıyla yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın dün görülen duruşmasına Arslan katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Duruşma savcısı, Arslan hakkında “delil yetersizliğinden beraat kararı verilmesi” yönünde görüş bildirdi.

Arslan’ın avukatı Cemile Turhallı Balsak ve Şivan Cemil Özen ise müvekkillerinin yaptığı açıklamalarının bir siyasi partinin genel başkanı sıfatıyla yaptığını ve açıklamalarının siyasi parti faaliyetleri kapsamında değerlendirmesi gerektiğini belirterek, müvekkillerinin yaptığı açıklamaların “düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini” istedi.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, DBP Eş Genel Başkanı Arslan’ın “delil yetersizliğinden beraatına” karar verdi.


DBP Eş Genel Başkanı Arslan tahliye edildi




Önceki Haber
Çağan Irmak'ın yeni filmi 'Bizi Hatırla' vizyona girdi
Sonraki Haber
Yerel seçimler: AKP'de adaylar bugün açıklanıyor