Ana SayfaDünyaDeutsche Bank’a ‘kara para aklama’ operasyonu

Deutsche Bank’a ‘kara para aklama’ operasyonu

HABER MERKEZİ – Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank’a, kara para aklama şüphesiyle yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank’a ‘kara para aklama’ soruşturması kapsamında bir operasyon düzenlendi.

Frankfurt savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bankanın Frankfurt’taki genel merkezi dahil 6 şubesinde arama yapıldı.

Operasyon polis, savcı ve vergi müfettişlerinden oluşan 170 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre Frankfurt Savcılığı, soruşturmanın iki Deutsche Bank çalışanı üzerinde yoğunlaştığını ancak şüpheliler arasında “şimdiye kadar henüz teşhis edilmemiş olan üst düzey sorumluların da” bulunduğunu açıkladı.

Deutsche Bank çalışanları hakkında, müşterilerinin vergi cenneti olarak tabir edilen ülkelerde vergi ödemekten kurtulmak için offshore şirket kurmalarına yardımcı oldukları şüphesi bulunuyor.

Söz konusu bankacıların görev sorumluluklarına aykırı bir biçimde, söz konusu iş ilişkilerine dair yeterli veri olmasına rağmen kara para aklama işlemlerini bildirmediği ileri sürülüyor.

Operasyonun nedeni Panama Belgeleri

Deutsche Bank’ın operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Polisin şu anda bankamızın Almanya’daki farklı yerlerinde soruşturma yürütmesi bilgisi, doğrudur. Konu Panama Belgeleri ile alakalı bir olayla ilgilidir. Daha fazla detaya ulaştığımız takdirde derhal iletişim kuracağız. Yetkili makamlarla tam bir biçimde işbirliği yapacağız” denildi.

Yetkililer de bankaya yönelik operasyon için Panama Belgeleri olarak bilinen ‘vergi cenneti’ ülkelerdeki hesapları ifşa eden gizli dokümanların Federal Emniyet Teşkilatı tarafından incelenmesi sonrasında karar verildiğini açıkladı.