Ana SayfaEkonomiEkonomik güven endeksi açıklandı

Ekonomik güven endeksi açıklandı

HABER MERKEZİ – Ekonomik güven endeksi, 3 aylık düşüşün ardından Kasım ayında yüzde 9,1 artışla 73,7 seviyesine yükseldi. Buna rağmen genel olarak ekonomiye ilişkin kötümserlik devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Kasım ayı Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıkladı.

Ekonomik güven endeksi, Kasım’da yüzde 9,1 oranında artarak 73,7 oldu.

Dünya gazetesinin haberine göre Kasım ayında her ne kadar yüzde 9’u aşan oranda bir güven artışı olsa da genel olarak ekonomiye ilişkin kötümserlik devam ediyor.

Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Kasım ayında tüketici güven endeksi 59,6 değerine, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi 96,8 değerine, hizmet sektörü güven endeksi 79,8 değerine ve perakende ticaret sektörü güven endeksi 90,7 değerine yükseldi.

Endeks ne anlama geliyor?

Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması ortalama üzeri güveni; 100’den küçük olması ise ortalama altı güveni göstermekte.

TÜİK, bu endeksin ekonomik büyümeye ilişkin olarak diğer ekonomik göstergelere kıyasla daha erken bilgi sağladığından öncü bir gösterge olduğunu belirtiyor.


Fitch: Türkiye ekonomisine sermaye girişi 2 yıl boyunca düşük kalacak

Previous post
Sarıyer'de yoğun yağış nedeniyle yol çöktü
Next post
Antalya Barosu, Tahir Elçi'nin afişini panodan indirdi