Ana SayfaGüncelErdoğan: Kaşıkçı cinayetinin emrini Kral Selman’ın verdiğine inanmıyorum

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin emrini Kral Selman’ın verdiğine inanmıyorum

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, öldürülmesinden önce gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın da yazarı olduğu Washington Post gazetesi için kaleme aldığı yazıda, “Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz’in cinayet emrini verdiğine inanmıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kaleme aldığı yazı Washington Post gazetesinde yayımlandı.

Erdoğan yazısında, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz’in cinayet emrini verdiğine inanmadığını dile getirdi.

BBC Türkçe’nin aktardığı yazıda Erdoğan, Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Başsvacısı’nın İstanbul’daki başsavcılıkla işbirliği yapmayı reddettiğini belirtip, “Görüşmeler için Türk savcıları Suudi Arabistan’a davet etmesi ise vahim ve kasten yapılmış bir oyalama taktiğidir” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cinayet emrinin “Suudi hükümetinin üst kademelerinden geldiğini biliyoruz” ifadelerini de kullandı.

‘İki ülke arasında sorun yaratmadı’

Erdoğan, Riyad ile Ankara arasındaki dostluğun tarihinin çok eski olduğunu da vurguladı.

“Bu cinayetin Suudi Arabistan’ın resmi politikasını yansıttığına inanmam için bir neden yok. Kaşıkçı cinayetinin iki ülke arasında bir sorun teşkil ettiğini düşünmek yanlış olur.

“Aynı şekilde her ne kadar dostluğumuz çok eskilere dayansa da bu, önceden tasarlanmış ve ülkemizde gözlerimizin önünde gerçekleştirilmiş bu cinayeti gözlerimi kapatacağım anlamına gelmez. Bunu da eklemek zorundayım.”

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı, birtakım evrak işlemleri için 2 Ekim’de Levent’teki başkonsolosluk binasına girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İlk olarak Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığını söyleyen Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim’de gazetecinin başkonsolosluk binasında ‘arbede sonucu’ öldüğünü öne sürmüştü.

Suudi Arabistan yetkililerin talimatıyla öldürüldüğü üzerinde durulan Kaşıkçı’nın cesedi hala ortada yok.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anlatılmayan geçmişe adanmış iki hayat: Kaçartyanlar'ın portresi
Sonraki Haber
Halka yasaklanan sokaklar - Bahadır Altan