Ana SayfaGüncelErdoğan önce Demirtaş’ı sonra Kavala’yı hedef aldı

Erdoğan önce Demirtaş’ı sonra Kavala’yı hedef aldı

HABER MERKEZİ – Muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Demirtaş’ı serbest bırakın” diyen AİHM’e tepki gösterdi, tutuklu iş insanı Kavala için “Gezi’de teröristlerin finans kaynağıydı” dedi. Erdoğan, “Gezi’yi övenler PKK’yı da över, destek verir” diye konuştu.

Saray’da 48’inci kez muhtarlarla bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkamesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararı ile Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın tutukluluğuna ilişkin konuştu.

AİHM’in Demirtaş kararı

Demirtaş’ın ‘siyasi nedenlerden ötürü, muhalefetin sesini kısmak için tutuklandığına’ hükmeden AİHM’e tepki gösteren Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) işaret ederek, AİHM’in ‘terör örgütü PKK ile iltisaklı partinin eski genel başkanının yargılandığı davada seçim hakkını ihlal ettiğini’ savundu.

6-8 Ekim Kobani protestoları sırasında yaşananları hatırlatan Erdoğan, “Siz AB organlarından herhangi birinin aynı zatın 6-8 Ekim 2014 tarihindeki olaylar sırasında insanları galeyana getirip 50 masumun sokaklarda vahşice katledilmesine yol açması konusunda herhangi bir beyanını duydunuz mu?” diye sordu.


AİHM’in Demirtaş kararı: Serbest bırakılsın


Kavala’nın tutukluluğu

Erdoğan’ın konuşmasında hedef aldığı ikinci isim ise bir yıldır iddianamesiz cezaevinde olan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala oldu.

Adını anmadan “Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi şu anda içeride” sözleriyle Kavala’ya işaret eden Erdoğan, “Onun arkasında meşhur Macar Yahudisi Soros var. Bu adam dünyada milletleri bölmekle adeta birilerini görevlendiren parası bol birisi” dedi.

‘Babadan zengin’ dediği Kavala’yı ‘Soros’un Türkiye temsilcisi’ ilan eden Erdoğan, iş insanını ‘Türkiye’yi parçalayıp bölen terör eylemlerine karşı her türlü desteği veren kişi’ olarak tarif etti.

Kavala’nın tutuklu bulunduğu Anadolu Kültür operasyonu kapsamında geçtiğimiz günlerde yaşanan gözaltı dalgasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki gösteren Erdoğan, Gezi’yi andı:

“Gezi’yi övenler, devletin otobüslerini yakıp yıkanlar bunlar değil miydi? Bunlara ‘eyvallah’ mı edeceğiz? Orada ağaçlar sökülmüş… Türkiye’nin tarihinde bizim gibi fidan ağaç dikme noktasında yarışa girecek hiçbir siyasi parti bugüne kadar olmamıştır. Başbakanlığımda da belediye başkanlığımda da bu ülkede milyonlarca fidan diktik, ağaçlar diktik, bunlar şimdi milyarlara yürüdü. Gezi’yi övenler PKK’yı da över, destek verir.”


İddianamesiz bir yıldır tutuklu olan Osman Kavala’dan açık mektup

“Kavala’nın bir yıldır iddianamesi yok; son gözaltılarla birlikte iddianame oluşturmaya çalışacaklar”

Previous post
Güvenpark saldırısı davasında karar açıklandı
Next post
Türkiye Orta Akdeniz’den gelen yağışlı sistemin etkisinde