Ana SayfaGüncelErdoğan-Trump görüşmesi: Cumhurbaşkanlığı ve Beyaz Saray’dan açıklama

Erdoğan-Trump görüşmesi: Cumhurbaşkanlığı ve Beyaz Saray’dan açıklama

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la telefonda görüştü. Görüşmede ikili konular ile Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre görüşme dün akşam saatlerinde gerçekleştirildi.

Görüşmede, ikili konular ile Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı, Minbiç ve İdlib’le ilgili düzenlemelere değinildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. İkili konular ve Suriye’deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Münbiç ve İdlib’le ilgili düzenlemelere de değinilmiştir.

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve ABD Başkanı Trump, ABD-Türkiye arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirmeye yönelik yapıcı adımlar atma konusundaki kararlılıklarını vurgulamışlardır. İki lider, gerek ikili gerek bölgesel konularda önümüzdeki süreçte de yakın temasta olma hususunda mutabık kalmışlardır.”

Beyaz Saray’dan açıklama

Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray’dan da bir açıklama yapıldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı yazılı açıklamada görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“Başkan (Donald Trump) bu sabah Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ile görüştü. İki lider özellikle Suriye’deki koordinasyon konusunda birlikte çalışma arzusunu ele aldılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pittsburgh’daki sinagogda yaşanan trajik kayıplar için başsağlığı dileğinde bulundu.”