Ana SayfaGüncelErdoğan’ın hedefindeydi: Açık Toplum Vakfı, Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırdı

Erdoğan’ın hedefindeydi: Açık Toplum Vakfı, Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırdı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefindeki tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın yönetim kurulunda yer aldığı Açık Toplum Vakfı Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı.

İnsan hakları alanındaki çalışmalarıyla bilinen tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın da yönetim kurulunda yer aldığı Açık Toplum Vakfı, Kavala’nın başkanı olduğu Anadolu Kültür’e yönelik operasyon sonrası Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı.

Vakfın yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vakfı hedef alan sözlerine de yanıt verildi.

Açıklamada, kurumun yurt dışı bağışlarıyla Gezi eylemlerine destek sağladığı iddiasını “gerçek dışı” diye nitelendi.

Kurumun açıklamasının tamamı şöyle:

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde, bir yıldır iddianamesiz cezaevinde olan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın adını anmadan, “Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi şu anda içeride” demişti.

Cumhurbaşkanı, ‘babadan zengin’ dediği Kavala’yı “Soros’un Türkiye temsilcisi” ilan ederek, “Onun arkasında kim var? Meşhur Macar Yahudisi [George] Soros” diye konuşmuştu.

Previous post
Kadınlar için ev 'dünyanın en tehlikeli yeri'
Next post
Danıştay’ın iptal kararına rağmen Hasankeyf’te 'taşıma' sürüyor