Ana SayfaMedyaGazeteci Berat Günçıkan hayatını kaybetti

Gazeteci Berat Günçıkan hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Gazeteci ve kadın hakları savunucusu Berat Günçıkan yaşamını yitirdi.

Gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusu Berat Günçıkan, dün gece hayatını kaybetti.

Güçıkan’ın ölüm haberini, sosyal medya üzerinden duyuran CHP 26’ncı Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

“Uzun yıllar Cumhuriyet’te görev yapan, kadın ve insan hakları haberlerinin ısrarlı takipçisi sevgili meslektaşım Berat Günçıkan’ı kaybettik. Günçıkan’a Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.” 

Yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi gören Günçıkan’ın cenazesi, ikindi namazını takiben Karacaahmet Mezarlığı içerisinde yer alan Şakirin Camii’nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Berat Günçıkan kimdir?

1959 yılında Balıkesir’de doğan Günçıkan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra gazeteciliğe Eskişehir’de başladı.

Haber ve yazılarında muhalif, feminist kimliğini yansıtan Günçıkan, bir süre Eskişehir’deki yerel gazetelerde çalıştıktan sonra Cumhuriyet gazetesinin Adana bürosuna geçti.

Cumhuriyet gazetesinde ve Cumhuriyet Dergi’de yayımlanan belgesel röportajları ve dizileri Haraşo’dan Nataşa’ya / Beyaz Ruslar – Kızıl Ruslar ve Gölgenin Kadınları, Cumartesi Anneleri, Milliyetçilik / Linç Kültürünün Tarihsel Kökeni isimleri altında kitaplaştırdı.

Uzun yıllar Cumhuriyet’te çalışan Günçıkan, son yıllarda yayınevlerinde editörlük yapıyordu.

Günçıkan’ın eserleri şöyle:

  • Gölgenin Kadınları
  • Benim Küçük İmparatorluğum-Mustafa Çelikel kitabı
  • Adalet Yoksa Gelecek De Yok – Aysel Çelikel Kitabı
Previous post
Bedelli askerlik için celp ve sevk tarihleri açıklandı
Next post
TSK Afrin’de sokağa çıkma yasağı ilan etti, ÖSO’dan kopan gruplarla çatıştı