Ana SayfaGüncelGazeteci Fatih Polat’a “Cumhurbaşkanı’a hakaret”ten dava

Gazeteci Fatih Polat’a “Cumhurbaşkanı’a hakaret”ten dava

HABER MERKEZİ – Evrensel gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’a, “Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?” başlıklı köşe yazısı nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten dava açıldı.

Evrensel gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, 28 Mayıs 2017 tarihli köşe yazısında gazeteci Craig Shaw’ın “Erdoğan Ailesinin Gizli Offshore Anlaşması” başlıklı haberini aynen yayınlamış ve “Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?” diye sormuştu.

Bunun üzerine Polat hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

‘Sorumun arkasındayım’

Gazeteci Polat, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede, Craig Shaw’ın haberinde herhangi bir hakaret ifadesi bulunmadığını, yazısının başlığındaki sorusunun da hakaret içermediğini belirterek, “Soru sormayı bıraktığınız zaman, gazeteciliği de bırakmış oluyorsunuz. Sorumun arkasındayım” demişti.

İddianame kabul edildi, dava 7 Şubat’ta

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Polat hakkında iddianame hazırlandı.

Söz konusu iddianamede şu ifadelere yer verildi:

“İftira ve hakaret niteliğindeki yazıların başka bir haberden alınmış olup olmaması önemli değildir. İçindeki iddiaları mesnetsiz olarak aynen yayınlayanlar da aynı iftirayı ya da hakareti yapmış gibidir. Aksi taktirde herkes beğenmediği kişiler aleyhine böyle bir yazıyı kendisi yazar ya da tanıdığı birine yazdırır, sonra da dışarıdaki bir yerde yayınlatabilir.

“Bahsi geçen haberde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını Türkiye ve Dünya kamuoyu önünde yıpratmak, zan altında bırakmak ve lekelemek amacıyla hiçbir somut bilgiye, belgeye dayanmaksızın yayınlanan yazıları dayanak göstererek doğruymuş gibi makamını kullanarak bir takım usulsüz işlemler, ticari ilişkiler içerisine girdiği, kendisi, ailesi ve yakınları lehine menfaat temin ettiği iddia edilmiş, inandırıcı olması için bazı gerçek kişi, şirket ve yer isimleri kullanılmış, ancak bunların somut belgeleri gösterilmemiştir.”

Gazeteci Fatih Polat hakkında, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması ise Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 7 Şubat 2019 tarihinde saat 10.00’da görülecek.


Bu haber Evrensel gazetesinden derlenmiştir.
Previous post
Mermer ocağında iş cinayeti
Next post
Rahibelikten gerillalığa uzanan mücadelenin adı: Ani Pachen