Ana SayfaGüncel‘Gri Listede’ denilerek tutuklanmıştı: 68 yaşındaki çiftçi Canan yine tahliye edilmedi

‘Gri Listede’ denilerek tutuklanmıştı: 68 yaşındaki çiftçi Canan yine tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – Ana akım medya tarafından “300 bin TL ödül”le arandığı ve operasyon sonucu yakalandığı öne sürülerek tutuklanan 68 yaşındaki çiftçi Nurettin Canan’a yargılandığı davanın ikinci duruşmasında da tahliye kararı çıkmadı.

İçişleri Bakanlığı, Eylül ayında Hakkari’de düzenlenen bir operasyon ile ‘Gri Listede’ yer aldığı belirtilen Nurettin Canan isimli bir kişinin yakalandığını basına duyurmuştu.

Kentin Yüksekova ilçesi Karlı köyünde yaşayan 68 yaşındaki Canan’ın “300 bin TL ödül” ile arandığı ve operasyon ile yakalanıp tutuklandığı merkez medya tarafından haberleştirilmişti.

Ancak söz konusu haberin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra olayın medyaya yansıdığı gibi olmadığı, Canan’ın çocukluğundan beri çiftçi olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı.


‘Gri Listede’ denilmişti: Çocukluğundan bu yana çiftçilik yapan 68 yaşındaki köylü tutuklandı


“Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Canan’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Canan, tutuklu bulunduğu Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile katılırken ailesi ve avukatları da hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk duruşmadaki savunmasını yenileyen Canan, ekleyecek yeni bir hususun olmadığını söyleyerek beraatını istedi.

Yine tahliye yok

Avukatların savunmasının ardından mahkeme heyeti, İçişleri Bakanlığı’ndan istenilen yazının cevabının gelmemesi ve Canan’ı gözaltına almaya giden kolluk kuvvetlerinin dinlenmesi gerekçesi ile duruşmayı 16 Ocak 2019 tarihine erteledi.