Ana SayfaGüncelHDP: AKP’nin gerilemesi için büyükşehirlerde güç birliğine ihtiyaç var

HDP: AKP’nin gerilemesi için büyükşehirlerde güç birliğine ihtiyaç var

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, yerel seçimler için CHP ile bir temas olup olmadığı yönündeki soruya “Merkezi değil il düzeyinde görüşmeler var” yanıtını verdi, büyükşehirlerde ‘güç birliğine’ ihtiyaç olduğunu belirtti.

Diyarbakır’a çeşitli ziyaretlerde bulunmak için gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK’yi ziyaretinde yerel seçime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buldan, “CHP ile temas halinde misiniz?” yönündeki soruya, “Herhangi bir parti ile şu ana kadar merkezi olarak herhangi bir görüşme yapmadık” yanıtını verdi.

İl düzeyinde görüşmelerin olduğunu söyleyen Buldan, “Büyükşehirlerde güç birliğine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. AKP’nin gerilemesi açısından birçok ilde güç birlikleri yapacağımızın halkımız tarafından talep edildiğini ifade edebiliriz. İleriki günlerde bu tür temaslar olursa, güç birliği adayı olursa kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Buldan, Kürt partileri ile ittifak arayışlarına ilişkin görüşmelerin sürdüğü bilgisini de vererek, “İleriki günlerde de devam edecek. Sadece Türkiye’nin batısı açısından değil, Kürt halkının önümüzdeki yüz yılları açısından önemli bir güç birliği olacağına inanıyoruz. Kürtlerin ulusal birliğine katkı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkililerince dillendirilen “kayyum atanır” açıklamalarına da değinen Buldan, “Hedefimiz kayyum atanan yerleri almak. Çok az oyla kaybettiğimiz yerleri de almak, Türkiye’nin batısında da AKP’ye kaybettirmek” diye konuştu.




Önceki Haber
Isparta'da iş cinayeti: 6’ncı kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Afrin haberlerini çevirdiği için yargılanıyordu: Sebla Küçük beraat etti