Ana SayfaGüncelHDP ve CHP’li 21 vekilin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke

HDP ve CHP’li 21 vekilin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke

HABER MERKEZİ – HDP ve CHP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan 21 fezleke Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Haklarında dosya hazırlananlar arasında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Buldan da var.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeler Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Fezlekeler, 27. Dönemde milletvekili olan 21 isme ait 43 dosyayı içeriyor. Hazırlanan fezleke dosyalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de isimleri yer alıyor.

Haklarında 43 dosya hazırlanan vekillerin isimleri şöyle;

HDP Grubu

Batman Milletvekili Feleknas Uca, Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir, Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul.

CHP Grubu

Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal.

En çok dosya HDP’li Uca hakkında

Meclise gönderilen fezlekeler arasında Kılıçdaroğlu’nun 3 dosyası yer alırken; Uca’nın 9, Taşçıer ve Öztürk’ün 4’er, Başaran’ın 3, Taşdemir, Demir, Erdoğmuş ve Erdoğdu’nun 2’şer fezlekesi bulunuyor.

Tutuklu vekiller

2016 yılının Mayıs ayında dokunulmazlıkların kaldırılması kararı alınmıştı. Kararın ardından haklarında fezleke hazırlanan birçok HDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Halen partinin 26. Dönem Milletvekillerinden olan, aralarında eski eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da olduğu 9 isim cezaevinde: İdris Baluken, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü, Burcu Çelik ve Abdullah Zeydan.




Önceki Haber
Akın İpek’in Türkiye’ye iadesi talebi reddedildi
Sonraki Haber
Gripin İlaç'ta zam talepleri kabul edilmeyen işçiler greve gitti