Ana SayfaGüncelHDP’den açlık grevindeki Leyla Güven için bir dizi ‘eylem planı’

HDP’den açlık grevindeki Leyla Güven için bir dizi ‘eylem planı’

HABER MERKEZİ – HDP, ‘tecride karşı’ açlık grevine giren tutuklu vekilleri Leyla Güven’e destek için bir dizi eylem planı paylaştı. Partinin eylem takviminde Güven’e destek için iki günlük açlık grevi eylemi de bulunuyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), açlık grevi eylemini sürdüren partili tutuklu milletvekilleri Leyla Güven için bir ‘eylem planı’ başlattı.

HDP Merkezi Örgütlenme Komisyonu tarafından partili milletvekillerine, PM üyelerine, il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra yine kadın ve gençlik meclislerine gönderilen bilgi notunda “tecride karşı başlatılan açlık grevinin sahiplenilmesi” istendi.

Bilgi notunda, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride göndermede bulunularak, “rehin tutulan DTK Eş Sözcüsü ve Hakkâri Milletvekilimiz Leyla Güven’in Sayın Öcalan için başlattığı açlık grevi eylemi haklı bir eylemdir ve talebi bizim talebimizdir” denildi.

Müzakerelerin sürdüğü dönemde Öcalan ile görüşmelerde PKK liderinin verdiği mesajların “halkların barış ve özgürlük sesi olduğu” kaydedildi ve “Tecrit ile barışın sesi susturulmuştur” ifadesi kullanıldı.

Notta Öcalan üzerindeki tecridin son bulması gerektiği vurgulandı.

Bu kapsamda HDP, Güven’in eyleminin Kadın Meclisi, Parti Meclisi, Meclis Grup Toplantısı, İl Eşbaşkanları Toplantısı’nda gündemleştirilmesi, Güven’in kaldığı Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde vekillerin katılımıyla basın açıklaması yapılması kararı aldı.

Partililer ayrıca 17-18 Kasım’da yapılacak destek açlık grevi ile Güven’e destek verecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Asimetrik bir fotoğraf: İçimdeki çocuğa dair – Xane Anuş
Sonraki Haber
FEMEN, Paris'e gelen başkanları protesto etti: "Savaş suçluları, hoşgeldiniz"