Ana SayfaGüncelHDP’den ‘ittifak’ açıklaması

HDP’den ‘ittifak’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerdeki ‘ittifak anlayışları’na ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, şeffaflığın önemine dikkat çekerek, “Halkımızın haberi olmadan bir adım bile atmayacağız. Tek bir oyumuz bile pazarlık konusu olmayacak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Seçim takvimine dair konuşan Buldan, hafta sonu parti organlarının toplantılar düzenlediğini ve yarın da HDP İl Başkanları Toplantısı yapacaklarını söyledi.

Yerel seçim tartışmalarının ilk aşamasında önemli ölçüde hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Buldan, bölgede Kürt partilerle ittifak görüşmelerinin sonuç alıcı biçimde devam ettiğini, Batı’da ise demokratik ittifak oluşturulması çabası içinde olduklarını belirtti.

Halkın HDP’nin en doğru adayını ortaya çıkartacağını ve partinin önüne koyacağını sözlerine ekleyen Buldan, “Önümüzdeki günlerde çalışmaların ikinci aşamasına geçeceğiz. Adaylık başvurusu ve yerellerde ittifak ve ortaklaşma görüşmeleri, adayların netleştirilmesi başlayacak” diye belirtti.

Buldan, ittifak anlayışlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu:

“Bizim belediyecilik anlayışımız halkın doğrudan söz sahibi olması politika olmasına dayanıyor. Bu anlayışla kurulacak olan ittifakların bu demokratik taleplerin bir araya gelmesiyle oluşacaktır.

“Halkımızın haberi olmadan bir adım bile atmayacağız. Yukarıdan aşağıya tüm süreçler halkın gözü önünde olacak. Tek bir oyumuz bile pazarlık konusu olmayacak. Halkın karşı olduğu hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz.”

Buldan, örgütlü-örgütsüz sivil kesimlere, köy ve yöre derneklerine, demokratik kurumlar ile yurttaş girişimlerine kapılarının açık olduğunu vurguladı ve ekledi: “Sadece kapıları açmıyoruz onların da kapılarını çalmaya hazırız.”

Başvurular 20 Kasım – 5 Aralık arasında

Aday adayı başvuru tarihlerinin 20 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında alınacağını duyuran Buldan, “Buradan çağrı yapıyoruz. Bu ülkede barışı, demokrasiyi isteyen herkesi yerelde siyaset yapmaya, HDP’ye başvuru yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lastik-İş Genel Başkanı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Kürt Dili Platformu sonuç bildirgesini açıkladı