Ana SayfaManşetKadın cinayetleri raporu: Erkekler Ekim’de en az 34 kadını öldürdü

Kadın cinayetleri raporu: Erkekler Ekim’de en az 34 kadını öldürdü

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, Ekim ayında erkekler en az 34 kadını öldürdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2018 Ekim ayı* raporunu açıkladı.

Rapora göre Ekim’de en az 34 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Platform geçtiğimiz aya oranla bu ay kadın cinayetlerinde artış yaşandığını vurguladı.

Bir önceki ayın raporuna göre ise en az 45 kadın öldürülmüştü.

Kadın cinayetlerinde bu ay 14’ü şüpheli ölüm olarak kayda geçerken, altı kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi. 9’u ise kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

Rapordan öne çıkan diğer veriler şöyle:

  • Öldürülen kadınların 10’u evli olduğu erkek tarafından, ikisi birlikte olduğu erkek, üçü akraba veya tanıdığı kişiler tarafından, ikisi ayrıldığı erkek, biri üvey oğlu, biri erkek kardeşi tarafından öldürüldü.
  • Kadınların 15’i 36-65 yaş, sekizi 26-35 yaş, beşi 19-25 yaş, biri 12-14 yaş ve biri 66 yaş ve üzeri yaş aralığındaydı. Dördünün yaşı tespit edilemedi.

Cinsel şiddet

Çocuk istismarı ve cinsel şiddetin devam ettiği belirtilen raporda, sadece basına yansıyan verilere göre Ekim ayında 14 kadın cinsel şiddete maruz bırakıldı.

Kadınların beşi evde; yedisi sokak, hastane, okul, otobüs gibi kamusal alanda, biri de sosyal medyada cinsel şiddete maruz kaldı.

Platform, ‘çocuk istismarı ve cinsel şiddet verileri açıkladığımız ve basına yansıyan haberlerden çok daha fazla’ notu düşerek, şu çağrıda bulundu:

“Şiddet uygulayanlara uzaklaştırma gibi birçok yaptırımı düzenleyen; kadınlara maddi yardımdan kimlik değiştirmeye birçok hak tanıyan ve kadın örgütlerinin yıllarca süren mücadelesi sonucu yürürlüğe giren  6284 etkin uygulandığı takdirde kadınları koruyor. Bu ay 6284 etkin uygulansaydı, çocuklar annesiz kalmayacaktı. Öldürülen kadınların 13’ünün çocuğu vardı.”


Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Previous post
Hannah Arendt'ten "Sorumluluk ve Yargı"
Next post
20 öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklandı