Ana SayfaManşetKadınlar için ev ‘dünyanın en tehlikeli yeri’

Kadınlar için ev ‘dünyanın en tehlikeli yeri’

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre 2017 yılında katledilen kadınların yarısından fazlası, eşleri veya aile bireyleri tarafından öldürüldü. Bu da ev içini, kadınlar için ‘dünyanın en tehlikeli yeri’ yapıyor.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir rapor yayınlayan Birleşmiş Milletler’in (BM) Uyuşturucu ve Suçlarla Mücadele Bürosu, 2017 yılında dünya genelinde 87 bin kadın cinayeti işlendiğini açıkladı.

Viyana merkezli BM bürosunun raporuna göre;

  • Her saat yaklaşık 6 kadın tanıdığı bir kişi tarafından öldürüldü
  • Kadınların yaklaşık 50 bini (yüzde 58’i) eşleri veya aile bireyleri tarafından öldürüldü
  • Yaklaşık 30 bin kadın (yüzde 34’ü) partnerleri tarafından öldürüldü

BM bürosunun şefi Yuri Fedotov “Kadınlar erkek-kadın arasındaki eşitsizlik, ayrımcılık ve negatif steryotip anlamında da en ağır bedeli ödemeye devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Fedotov ayrıca “Kadınlar ayrıca eşleri veya aile bireyleri tarafından öldürülme olasılığı en fazla olan kişilerdir. Bu da ev içini bir kadın için dünyanın en tehlikeli yeri yapıyor” dedi.

BM yetkilisi, “Kadınların erkeklerden daha çok bu tip şiddetin kurbanları olmaya devam etmesi, erkek ve kadınlar arasında aile içi ortam ilişkilerindeki dengesizliğe de not düşüyor” diye ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Leyla Güven 19 gündür açlık grevinde
Sonraki Haber
Erdoğan'ın hedefindeydi: Açık Toplum Vakfı, Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırdı