Ana SayfaEkonomiKonkordato ilan eden araç kiralama devi Fleetcorp resmen iflas etti

Konkordato ilan eden araç kiralama devi Fleetcorp resmen iflas etti

HABER MERKEZİ – Konkordato ilan eden filo kiralama sektörünün önde firmalarından Fleetcorp’un davasından iflas kararı çıktı. Mahkeme, Fleetcorp’un borca batık olduğunu, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirterek iflasına karar verdi.

Filo kiralama sektörünün en büyüklerinden Fleetcorp A.Ş., geçtiğimiz Eylül ayında konkordato talebiyle İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Mahkemenin 3 kişilik komiser heyeti atadığı ve geçici mühlet verdiği şirketin konuya ilişkin 3. davasında iflas kararı çıktı.

Mahkeme, 2 milyar Türk Lirası’nın (TL) üzerinde borcu olduğu ileri sürülen Fleetcorp AŞ’nin borca batık olduğunu, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirterek, iflası yönünde karar verdi.

Kararın, komiser heyetinin birinci ve ikinci raporları doğrultusunda alındığı kaydedildi.

Duruşmada söz alan Fleetcorp AŞ’nin avukatı geçici komiser heyetinin hazırladığı ek raporun tümden yanlış olduğunu savunarak, araç sayısının az, aylık gelirin düşük gösterildiğini söyledi.

Şirketin avukatı, “Şirketin marka değeri borcunun üstündedir. Şirkete iflas kararının verilmesi alacaklıların lehine değildir” dedi.

Süreç nasıl işleyecek?

İflas kararının ardından ilk olarak iflas dosyayı açılacak ve alacaklılar, rehinli ipotek satışlarını yapmaya başlayacak.

12 bin araçtan rehinli ipotekli olanları alacaklılar satacak.

Şirketin elinde bulunan araçları ise iflas masası satarak, alacaklılara ödeme yapmaya başlayacak. Alacaklıların başında şirket çalışanları gelecek.

Daha sonra alacaklılara paraları sırasıyla dağıtılacak. Alacaklılar sırasıyla bankalar, leasing kuruluşları ve otomobil firmalar. En büyük alacaklı konumunda ise Mercedes bulunuyor.

Fleetcorp hakkında

Heyetin hazırladığı rapora göre Fleetcorp’un değişik marka, model ve kilotmetrede 12 bin 455 otomobili bulunuyor.

Söz konusu araçların piyasa değerinin toplamda 1 milyar 361 milyon TL olduğu belirtiliyor.

Ayrıca yine rapora göre firmanın kullanımında olmayan 10 bin 619 otomobilin nerede ve ne durumda olduğu bilinmiyor.

Öte yandan konkordato öncesi şirketin, elindeki araçlardan yaklaşık bin 500’ünü galericilere sattığı bildiriliyor.

Ancak devir işleminin tamamlanmamasından ve araçların hala firmanın malı olarak gözükmesinden ötürü 170 galericinin ekonomik kayba uğradığı belirtiliyor.


Sözcü ve DHA’dan derlenmiştir.
Previous post
Avşar Halı da konkordato ilan etti
Next post
‘Karadeniz’in asi çocuğu’: Bugün, Kazım Koyuncu’nun doğum günü