Ana SayfaGüncelLeyla Güven’e destek: Beş kentte açlık grevi eylemleri başladı

Leyla Güven’e destek: Beş kentte açlık grevi eylemleri başladı

HABER MERKEZİ – 11 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla Diyarbakır dahil beş ayrı kentte iki gün sürecek açlık grevi eylemleri başladı.

Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonuna gösterdiği tepki, yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çalışmaları nedeniyle 31 Ocak’ta tutuklanan DTK Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminin 11’inci gününde.

Leyla Güven’e destek amacıyla Diyarbakır, Van, Hakkari, Urfa ve Adana’da, HDP milletvekillerinin katılımıyla iki gün sürecek açlık grevi eylemleri başlatıldı.

Diyarbakır’da destek açlık grevi eylem öncesi yapılan açıklamaya DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Dersim Dağ ile birçok siyasetçi katıldı.

Açıklama HDP Diyarbakır il binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda yapılırken, salona “Tecridi kıralım, faşizmi püskürtelim”, “Leyla Güven haklıdır, tecrit son bulmalıdır” yazılı pankartlar asıldı.

“Leyla Güven’in talebi bizim talebimizdir”

Burada konuşan HDP Milletvekili Dersim Dağ, Leyla’nın haklı bir mücadele yürüttüğünü belirterek, “Leyla Güven’in sözlerinin arkasındayız. Bu anlamda Leyla Güven’in talebi hepimizin talebidir. Bu tecridi kabul etmiyoruz. Bu tecrit kalkana kadar eylem ve etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Beş ayrı kentte destek eylemleri başlatıldığını ifade eden Dağ, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar, ailesi ve avukatları ile görüştürülene kadar bu talebimizde ısrar edeceğiz” dedi ve ekledi:

“Bir kez daha tekrarlıyoruz: Leyla Güven’in talebi, gençlerin, kadınların talebidir. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalıdır.”

Hakkari’de de HDP milletvekillerinden Nuran İmir ile Sait Dede’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il binasında iki gün sürecek açlık grevi eylemine başladı.

Van’da ise HDP il binasında düzenlenen destek açlık grevi eylemine HDP Van milletvekilleri Muazzez Orhan ile Murat Sarısaç’ın aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi katılıyor.

Urfa ve Adana’daki destek açlık grevi eylemleri iki gün boyunca sürecek.


Açlık grevindeki Leyla Güven: Eylemimi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğim

Previous post
Time’a göre 2018’in en iyi 10 oyunculuk performansı
Next post
WP: CIA, Kaşıkçı cinayetinin emrini Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştı