Ana SayfaGüncelMardin’den Berlin’e göç eden Süryani bir ailenin hikayesi: “Kapı”

Mardin’den Berlin’e göç eden Süryani bir ailenin hikayesi: “Kapı”

HABER MERKEZİ – Oyuncu kadrosunda Kadir İnanır’ın yer aldığı, yönetmenliğini ise Nihat Durak’ın üstlendiği “Kapı” filmi, Mardin’den Berlin’e göç eden Süryani bir ailenin hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

Mardin’den Berlin’e göç eden Süryani bir ailenin hikayesine ışık tutan “Kapı” filminin çekimleri Mardin, Konya, Kayseri, İstanbul ve Berlin’de yapıldı.

Filmin oyuncu kadrosunda Kadir İnanır, Vahide Perçin, Timur Acar, Aybüke Pusat gibi isimlerin yanı sıra Erdal Beşikçioğlu, Menderes Samancılar ve Şerif Erol da yer alıyor.

Nihat Durak’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaristliğini Filiz Üstün Durak üstleniyor.

Kültür Servisi’nde yer alan habere göre filmin sinopsisi ise şöyle:

Yirmi beş yıl önce Mardin’den Berlin’e göç eden Yakup ile Şemsa, üç çocukları ve torunlarıyla yaşarlar. Hayatları normal seyrinde giden bu Süryani aileye Mardin’den bir telefon gelir. Gelen telefon ailenin yirmi beş yıl önce kaybettikleri oğulları Mikhael hakkındadır. Ahşap ustası Yakup ile eşi Şemsa’nın geride bıraktıkları acıları tekrar tazelenir. Yakup ile Şemsa, torunları Nardin ile beraber Mardin’e yola çıkarlar. Bu yolculuk her birinin kişisel yolculuklarının da başlangıcıdır.

Yıllardır görmedikleri köylerine geldiklerinde Yakup, köyün terk edilmiş ve evinin de yağmalanmış olduğunu görür. Evinin kapısı sökülen Yakup, torunu Nardin ve kapıyı söken kaçakçı Remzi ile kapıyı bulma yolculuğuna çıkar. Mardin’den Kayseri’ye hatta İstanbul’a uzanan bu yolculuk, Yakup’un derinlerinde kapının ne anlam taşıdığını ve neye dönüşeceğini gösterecektir.

“Kapı”, 14 Aralık Cuma günü gösterime girecek.

Previous post
Lice'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Next post
HDP’li vekil Leyla Güven'e yine tahliye yok: Açlık grevine başladı, artık savunma yapmayacak