Ana SayfaGüncelMarmara’da kuvvetli yağış bekleniyor, sıcaklıklar düşecek

Marmara’da kuvvetli yağış bekleniyor, sıcaklıklar düşecek

HABER MERKEZİ – İstanbul’un kuzey ilçeleri ile Kırklareli ve Tekirdağ’ın Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. İBB Afet Koordinasyon Merkezi de İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olması beklenen yağmur ve fırtınaya ilişkin uyarıda bulundu.

Marmara’da hava sıcaklıkları düşüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara’da hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak.

Çok bulutlu havanın hakim olduğu bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların İstanbul’un kuzey ilçeleri ile Kırklareli ve Tekirdağ’ın Karadeniz kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, kuvvetli rüzgar ve yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar ve bazı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

AKOM’dan İstanbul için uyarı

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte akşam saatlerinde etkili olması beklenen yağmur ve fırtınaya ilişkin uyarıda bulundu.

Açıklamaya göre, İstanbul’da bugün ve yarın hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi bekleniyor.

AKOM’dan yapılan açıklama şöyle:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda Kuzey ilçelerimizde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli (20-35kg/m2) şekilde etkili olan yağışların, öğle saatlerine doğru il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Soğuk havanın etkisi ile hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (3 ila 5 derece) azalacağı, yeni hafta başına kadar sıcaklıkların 11-13°C aralığında mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

“İstanbul’da, bugün ve Cuma günü hava sıcaklıklarının özellikle gece ve sabah erken saatlerinde sıfırın altına düşmesi bekleniyor. Buzlanma, don olayı meydana gelebileceğinden trafikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı.”