Ana SayfaGüncelMedeni Yıldırım davası: Keşif raporu yine gelmedi

Medeni Yıldırım davası: Keşif raporu yine gelmedi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Lice’deki kalekol protestosu sırasında askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın öldürülmesine ilişkin yeniden açılan davanın duruşmasında keşif raporu halen dava dosyasına ibraz edilmedi. Yıldırım ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ, “Benzer dosyalarda böyle zaman aşımı kararlarına ulaşıldı” dedi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde, 28 Haziran 2013’te yapılan kalekol protestosunda askerlerin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitiren 19 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın öldürülmesine ilişkin davada asker Adem Çiftçi’nin yargılamasına devam edildi.

“Haksız tahrik altında olası kastla öldürme” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Çiftçi hakkında, verilen beraat kararının İstinaf Mahkemesi’nce bozulması ardından yeniden görülen davanın 4’üncü duruşması, Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık Çiftçi’nin davadan vareste tutulduğu için katılmadığı duruşmada, Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım ve yakınları ile avukatları katıldı.

Duruşmada iddia makamı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi talebinde bulundu.

Diğer yandan Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, sanık askerin yanı sıra karakolda görevli ve ateş emri verdiğini belirtilen iki komutandan da şikayetçi olduğunu belirtti.

Duruşmada savunma yapan Yıldırım ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir ise Medeni Yıldırım’ın öldürülmesinin ağır bir insan hakkı ihlali olduğunu ve bu hak ihlaline eşdeğer bir soruşturma yürütülmediğini dile getirerek, “Ateş emri veren iki komutan hakkında soruşturma yürütülmedi” dedi.

Keşif raporu halen dosyaya girmedi

Keşif raporunun halen mahkemeye gelmediğini belirten Yalçındağ, “Aylardır rapor, dosyaya ibraz edilmiyor. Benzer dosyalarda böyle zaman aşımı kararlarına ulaşıldı. Zaman aşımına dönen bir sürü dosya oldu. Aynı akıbetin bu dosya açısından da gerçekleştiğini görüyoruz” diye de ekledi.

Avukat Yalçındağ, Lice Asliye Ceza Mahkemesi’nce gerçekleştirilen keşfin raporunun hızlandırılması için tekit yazısının yazılmasını talep etti.

Mahkeme de keşif raporunun düzenlenmesinin hızlandırılması için Lice Asliye Ceza Mahkemesi’ne müzakere yazılması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yunanistan'a geçmek isteyen mültecilere çıplak işkence
Sonraki Haber
Teklif Meclis'te: Marketlerde poşetler 25 kuruşa satılacak