Ana SayfaGüncel“Mogherini haddini aştı” diyen Çavuşoğlu’na göre AİHM’in kararı ‘hukuki değil’

“Mogherini haddini aştı” diyen Çavuşoğlu’na göre AİHM’in kararı ‘hukuki değil’

HABER MERKEZİ – AİHM’in Selahattin Demirtaş kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu kararın ‘hukuki olmadığını’ savundu, “Demirtaş’ın yakında serbest bırakılmasını umuyoruz” diyen AB temsilcisi Federica Mogherini’nin de ‘haddini aştığını’ söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, dün Ankara’da düzenlenen Avrupa Birliği – Türkiye Yüksek Düzeyli Siyasi Diyalog Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Cezaevinde olan Selahattin Demirtaş’ın yakında serbest bırakılmasını umuyoruz, Türkiye mahkemenin kararını takip etmeli” vurgusunda bulunmuştu.

Mogherini’nin bu sözlerine yönelik ‘haddini aştı’ diyerek tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Demirtaş kararına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, AİHM’in kararının ‘hukuki’ olmadığını öne sürerek, şunları söyledi:

“12 yıl Avrupa Konseyi’nde zaman geçirdim. O dönemde de Avrupa Konseyi’nin reforma tutulması önceliğimizdi. Bu sürece en çok Türkiye katkı sağladı. Bu güzel bir şey. Avrupa Konseyi’nin siyasi kurumları var. Ama AİHM siyaset yapılacak bir yer değildir. Bu kurum siyasallaştı. İnsan Hakları Mahkemesi bu verdiği kararla siyasi karar verdiğini kanıtlamıştır. Bu karar hukuki değildir, siyasidir. Buna itiraz etme hakkımız var. Bu karar uygulanmadı, üyelik tehlikeye düşer diyorlar. Kim diyor bunu ya? Bu konuda bizim Adalet Bakanlığımız ve yargımız bunun yorumlarını yapacaktır. Ama ben bu kararları uygulamayan başka ülkeler de oldu ve üyelikleri tehdide girmedi.”


Avrupa Konseyi: AİHM’in Demirtaş kararı hızla uygulanmalı

AB heyeti Ankara’da çağrı yaptı: Demirtaş’ın serbest bırakılmasını umuyoruz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüzde 99 engelli hasta tutuklu Erbilek'in babası: Çocuğum ölüme terk edildi
Sonraki Haber
Emine Dikbaş boşanmak istediği erkek tarafından öldürüldü