Ana SayfaToplumsal CinsiyetMor Çatı’dan 6284 sayılı yasaya ilişkin kampanya: ‘Karar Aldım’

Mor Çatı’dan 6284 sayılı yasaya ilişkin kampanya: ‘Karar Aldım’

HABER MERKEZİ – Mor Çatı, kadına karşı şiddetin önlenmesini amaçlayan 6284 sayılı Kanun kapsamında kadınların haklarının bilirliğinin artırmak ve kanunun uygulanmasını yaygınlaştırmak amacıyla “Karar aldım” kampanyası başlatıyor.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasına ilişkin ‘Karar Aldım’ kampanyası başlatıyor.

Bu kampanya ile kadınların 6284 sayılı Kanun kapsamında alacağı destek, kanun kapsamındaki haklarının bilinirliğini artırmak ve kanunun nitelikli olarak uygulanmasını yaygınlaştırmak amacı güdülüyor.

JinNews’te yer alan habere göre kadınlar için şiddeti hayatlarından uzaklaştırmanın kolay olmadığının altını çizen Vakıf, kadınların eş, sevgili, baba, erkek kardeş gibi yakınlarından gördükleri şiddet sonucu failleri hayatlarından çıkarma kararı aldıklarında onları güçlendirecek destek mekanizmalarının varlığının hayati önem taşıdığını belirtti.

Türkiye’de kadına yönelik şiddetle mücadelede en önemli mekanizmalardan biri olan 6284 sayılı Kanunu’n kadınların hayatlarında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kanunun kadınlar için yaşamsal önemini vurgulamak istiyor.

Sosyal medyadan duyurulan kampanyada ” Daha çok kadının şiddeti hayatlarından uzaklaştırma kararı alabilmesi için kadın dayanışması ile güçleniyoruz” çağrısında bulundu.

Previous post
Teklif Meclis'te: Marketlerde poşetler 25 kuruşa satılacak
Next post
Filistin ve İsrail arasında ateşkes sağlandı