Ana SayfaGüncel‘Öğrenci andı’ kararının itiraz dilekçesinde imzası bulunan üç MEB çalışanı görevden alındı

‘Öğrenci andı’ kararının itiraz dilekçesinde imzası bulunan üç MEB çalışanı görevden alındı

HABER MERKEZİ – MEB, ‘öğrenci andı’na ilişkin Danıştay’a sunulan temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunduğu belirtilen Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü’nü ve iki avukatı görevden aldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Danıştay 8. Dairesi’nin ‘öğrenci andı’nı tekrar okutulması yönündeki kararına yönelik Danıştay’a gönderilen itiraz dilekçesinde imzası bulunan üç kişi görevden alındı.

Görevden alınanların, temyiz dilekçesi metninde kusuru bulunduğu belirtilen Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukat olduğu kaydedildi.

MEB’den yapılan açıklamada, “Dilekçeyle ilgili düzeltmeleri ek beyan olarak sunacağız” ifadelerine yer verildi.

Danıştay’a gönderilen itiraz dilekçesinde, öğrenci andı ve benzeri uygulamaların askeri ağırlıklı rejimlerde görüldüğü ve ‘komünizm ile faşizmde görülen çağdışı uygulama’ olduğu söylenerek, şöyle denilmişti:

“Öğrencilerin her gün ‘papağan gibi’ tekrarlayacakları sözler yerine, konuşup tartışarak ve yaşayarak edinecekleri özellikler günümüz eğitiminin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Her sabah öğrencilerin sıraya sokulup tekrarlatılarak bir takım değerlerin kazandırılmaya çalışılması hem Türk Milli Eğitimi’nin benimsediği eğitim anlayışına hem de dünyada genel kabul gören eğitimbilim anlayışına uygun değildir.”

Ne olmuştu?

Türk Eğitim-Sen, 8 Ekim 2013’te kaldırılan ‘öğrenci andı’nın yeniden okutulması için aynı gün dava açmıştı.

Sendika, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ‘Öğrenci Andı’ başlıklı 12’nci maddesini yürürlükten kaldıran düzenlemenin iptalini istemişti.

Danıştay 8’inci Dairesi de söz konusu hükmün iptaline karar vermişti.