Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Resmi verilere göre 18 ayda 22 bin çocuk hamile olarak kayda geçti’

‘Resmi verilere göre 18 ayda 22 bin çocuk hamile olarak kayda geçti’

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, CİMER’in verilerine göre 18 ayda 21 bin 957 hamile çocuğun hastanelere başvurduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Meclis’e çocuk gebeliği vakalarına ilişkin bir soru önergesi sundu.

Önergenin reddedilmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuran Şeker’e verilen resmi verilere göre 18 ayda 21 bin 957 istismara uğramış hamile çocuğun hastanelerde kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

Gerçeklerin gizlenmeye çalışıldığını vurgulayan Şeker, “Yani her gün 40’dan fazla çocuğumuz, daha kendileri çocukken anne olmaya zorlanmış. Ne yazık ki CİMER vasıtası ile edindiğimiz bilgilerde de gerçekler gizlenmeye çalışılmış. Çocuk gelinleri saklamak istismara göz yummak, bu istismara ortak olmaktır” dedi.

‘Hükümet istismarcılara af için uğraştı’

Şeker, gebeliklerin yaşlara göre dağılımı ve kayıtlara geçen en küçük gebe çocuğun yaşı gibi sorularının ise yanıtlanmadığını söyledi.

Geçtiğimiz sene AKP’nin gündeme getirdiği ve büyük tepkiler sonucu geri çekilen cinsel saldırıya maruz bırakılan kişinin fail ile evlenmesini öngören yasa tasarısını hatırlatan Şeker, şunları söyledi:

“Çocuk annelikle mücadele etmek için çaba göstermesi gereken hükümet; gece yarısı kanun önergeleri ile çocuk anneliği, çocuk gelinleri özendiren, istismarcılara af getiren düzenlemeler için uğraş verdi.”

Yanıtlanmayan sorular

Şeker’in CİMER tarafından yanıtlanmayan soruları ise şöyle:

  • 2017 yılı boyunca ve 2018 yılının ilk 6 ayında Türkiye genelinde kayda geçen 18 yaş altı gebe çocuklarımızın yaşlara göre dağılımı nasıldır? Kayıtlara geçen en küçük gebe çocuk yaşı kaçtır?
  • 2017 yılı boyunca ve 2018 yılının ilk 6 ayında gebe polikliniği ve doğumhaneler dışındaki diğer polikliniklere ve branşlara başvuran ve gebe oldukları tespit edilen 18 yaş altı çocuk gebe sayısı kaçtır? Bu çocuklarımızın illere ve hastanelere göre dağılımı nasıldır?
  • Bu çocuklarımızın kaçı ile ilgili olarak sorumlu Sosyal Hizmetler Uzmanı vasıtasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne bildirim yapılmıştır?
Previous post
Denizli’de eğitim uçağı düştü
Next post
Dekan Yıldırım'dan cinsiyetçi ifadeler: Kadın adaylara oy vermeyeceğim