Ana SayfaÇalışma YaşamıSaya işçilerinin eylemi 3’üncü gününde fiili olarak sonlandı

Saya işçilerinin eylemi 3’üncü gününde fiili olarak sonlandı

HABER MERKEZİ – Adana’da ücretlerinin artırılması talebiyle iş bırakan saya işçileri, bazı firmaların ücretlerine zam yapmayı kabul etmesi üzerine eylemlerini sonlandırdı. Ayakkabı İmalatı Çalışanları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özay, son süreçte Adana’da 200 saya atölyesinin kepenk kapattığını söyledi.

Adana’nın Seyhan ilçesi Büyüksaat içerisinde saya (ayakkabının üst kısmı) yaparak parça başı çalışan işçiler, ücretlerin artırılması talebiyle 26 Kasım’da iş bırakma eylemine başlamıştı.

İşçilerin örgütlü olduğu Ayakkabı İmalatı Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile üretim yapılan firma yetkilileri arasında görüşmeler yapıldı.

MA’nın haberine göre görüşmeler sonucunda kimi firmalar işçilerin zam talebini kabul ederken, bazıları reddetti.

Bunun üzerine zam talepleri kabul edilen firmaların işçileri çalışmaya devam etti.

Başlatılan eylem fiili olarak sonlanırken, talepleri kabul edilmeyen işçiler ise haklarını aramaya devam edeceklerini duyurdu.

200 saya atölyesi kepenk kapattı

Öte yandan Ayakkabı İmalatı Çalışanları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Özay, son dönemde 200 saya atölyesinin kepenk kapattığını dile getirdi.

Özay, 3 bin 600 saya işçisinin de kapatılan kepenlerden ötürü mağdur olduğunu vurguladı.

Ayakkabı İmalatı Çalışanları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği verilerine göre, Adana’da 6 bin saya işçisi bulunuyor ve son süreçte 350 saya atölyesinden 200’ü kepenk kapattı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltındaki gazete çalışanları serbest bırakıldı
Sonraki Haber
SüngerBob'un yaratıcısı Stephen Hillenburg yaşamını yitirdi