Ana SayfaGüncelSise Bingöl hala hastanede, avukatları tahliyesini isteyecek

Sise Bingöl hala hastanede, avukatları tahliyesini isteyecek

HABER MERKEZİ – Hasta tutuklu Sise Bingöl’ün kaldırıldığı Mersin Hastanesi Üniversitesi’nde kızının refakatçi olma talebinin reddedildiğini belirten avukat Gülşen Özbek, çıkacak yeni sağlık kurulu raporuyla tekrar tahliye talebinde bulunacaklarını söyledi.

İki yılı aşkın süredir Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan hasta tutuklu Sise Bingöl geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne yatırıldı.

Bingöl’ün avukatı Gülşen Özbek, daha önce müvekkili hasta olduğu için tahliyesine yönelik defalarca başvuru yaptığını belirterek, 6 gündür hastanede olduğunu söyledi.

Özbek, şu an Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde bulunan Bingöl’ün kızının refakatçi olması için yaptığı başvurunun, ‘hastanede yeterli personel olduğu ve tüm ihtiyaçları karşılandığı’ gerekçesiyle reddedildiğini aktardı.

Daha önce Tarsus Devlet Hastanesi’nin Bingöl için hazırladığı bir rapor olduğunu ancak tedavi gördüğü bazı hastalıkların teşhisinin bile konulmadığını hatırlatan Özbek, “Cezaevinde kalmasına dair sakınca ve risk taşımadığına dair bir rapor hazırlandı” dedi.

Mersin Üniversite Hastanesi’nde bu sürecin yeniden başlatıldığını, tetkikler ve tahliller yapıldığını söyleyen Özbek, “Bu sürecin hızlandırılması ve oluşabilecek ihtiyaçlar halinde çok aşırı getirilip götürülmesinden yaşının da vermiş olduğu bir durum da göz önüne alınarak yatışı yapıldı” diye konuştu.

Ağır hastalık, sakatlık veya kocama hâlinde cezaevindeki hükmün durdurulabileceği yönünde yasanın çok açık olduğunu hatırlatan Özbek,şöyle devam etti:

“Şu an yapılabilecek en olası şey ceza infazının durdurulmasıdır. Öncesinden bu yönlü başvurularımız oldu. Şu an da çıkacak sağlık raporuyla İnfaz Hakimliği’ne başvurumuz olacak. Eğer sağlık raporunda cezaevinde kalmaz diye bir sonuç çıkmazsa yaşından kaynaklı kocama halinden dolayı bir başvuruda bulunacağız. Sise nine kendi beyanında 85 yaşında olduğunu söylüyor.”

2 yıldır cezaevinde

Sise Bingöl, 2 yılı aşkın süredir cezaevinde tutuluyor.

Yaşlı olmasından dolayı algılama yeteneğini kaybetmiş olan Bingöl, mide, şeker, astım, tansiyon gibi hastalıklarla mücadele ediyor.

Tek başına yaşamını sürdüremeyen Bingöl, diğer tutukluların yardımıyla günlük ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Bingöl’ün yaş ve hastalığından kaynaklı durumunun kötü olduğu, çocuklarının ismini dahi hatırlamadığı belirtiliyor.

Bingöl için Muş Devlet Hastanesi’nce verilen raporda “Sağlığının cezaevinde kalmaya elverişli olmadığı” tespiti yapıldı. Ancak buna rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu’nca verilen raporda “Cezaevinde kalmasının hayatı için tehlike arz etmediği” denilerek tahliyesi engellendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Balıkesir'de bir köpeği yaralayan fail serbest bırakıldı
Sonraki Haber
BM: Venezuela’yı terk edenlerin sayısı 3 milyonu aştı