Ana SayfaKadınŞule Çet’in adli tıp raporundan: Cinsel saldırı ‘belirsiz’, ölüm nedeni ‘bilinemiyor’

Şule Çet’in adli tıp raporundan: Cinsel saldırı ‘belirsiz’, ölüm nedeni ‘bilinemiyor’

HABER MERKEZİ – İntihar ederek yaşamını yitirdiği iddia edilen ancak otopsi raporunun ardından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan adli tıp raporunda ölüm nedeninin ‘tıbben bilinemediği’ ifadeleri yer aldı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Çet’in ölümüne ilişkin hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporu dava dosyasına girdi.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre raporda, Çet’in otopsisinde ağır genel beden travması bulguları olması nedeniyle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda kesin bir değerlendirme yapılamadığı ifade edildi.

Uzmanların hazırladığı raporda ‘bilinmezlik’

Ayrıca Çet’in kendisinin mi atladığı yoksa itildiği ya da öldürüldükten sonra mı atıldığı hususunun da ‘tıbben bilinemediği’ görüşüne yer verildi.

Üç profesör, bir doçent, bir uzmanın imzasının bulunduğu 21 sayfalık raporun davanın seyrini önemli ölçüde etkilemesi bekleniyordu ancak rapordaki belirsizlik ve  ‘olayın adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olacağı’ ifadeleri dikkat çekti.