Ana SayfaEkonomiSütaş’ın Rusya’ya süt ürünü ihracatı yasaklandı

Sütaş’ın Rusya’ya süt ürünü ihracatı yasaklandı

HABER MERKEZİ – Rusya’nın tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor, Sütaş’tan süt ürünü alımını yasakladı. Sütaş’tan yapılan açıklamada ise “Yasaklama kararını hayret ve üzüntüyle karşılıyoruz” denildi.

Sütaş’ın Rusya’ya süt ürünü ihracatı yasaklandı.

Yasak kararı, Rusya’nın tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor tarafından verildi.

Sputnik’in aktardığına göre kararın, Sütaş’ın ürettiği süt tozunda Rusya’da kullanımı yasak olan zararlı maddeler bulunması nedeniyle alındığı belirtildi.

Rosselhoznadzor yetkililerine göre, Sütaş’ın ürettiği süt tozunda bulunan söz konusu maddeler, antibiyotik türleri olan spiramisin ve tilmikosin içeriyor.

Böylece daha önce Türkiye’den 8 şirketin Rusya’ya süt ürünü ihraç etmeye hakkı varken, bu sayı 6’ya düştü.

Sütaş: Hayret ve üzüntüyle karşılıyoruz

Rusya’nın Sütaş ürünlerin zararlı madde bulunduğu gerekçesiyle ihracat yasağı getirmesiyle ilgili şirketten yapılan açıklamada ise “Yasaklama kararını hayret ve üzüntüyle karşılıyoruz” denildi.

Diken’in aktardığına göre Sütaş’tan yapılan açıklama şöyle:

“Rusya’ya gönderdiğimiz süt tozları Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde, Türk Gıda Kodeksi Hayvansal Gıdalarda Bulunabilecek Farmakolojik Aktif Maddelerin Sınıflandırılması ve Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği çerçevesinde ve AB standartlarında yapılan analizler sonucunda alınan sağlık sertifikaları ile gönderilmektedir.

Süt tozumuzun içerdiği söylenen spiramisin ve tilmikosin maddelerinin, AB standartlarına ve Türkiye Gıda Kodeksi’ne göre alt sınırı sırasıyla 200 mikrogram/kilogram ve 50 mikrogram/kilogramdır. Rusya laboratuvarı, 1,5 mikrogram/kilogram tespit ettiği iddiasında bulunmaktadır. Kabul edilen alt sınırı 200 mikrogram/kilogram olan bir maddeyi, 1,5 mikrogram/kilogram olarak tespit edip yasaklama kararını hayret ve üzüntüyle karşılıyor, kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
44 mürettebatıyla kaybolmuştu: Arjantin'in kayıp denizaltısı 1 yıl sonra bulundu
Sonraki Haber
Anadolu Kültür’e dönük operasyonda gözaltına alınanlardan altısı serbest