Ana SayfaDünyaTürkiye’den Yunanistan’a geçen mülteci sayısı yüzde 40 arttı

Türkiye’den Yunanistan’a geçen mülteci sayısı yüzde 40 arttı

HABER MERKEZİ – Türkiye’den Yunanistan’a geçiş yapan mültecilerin sayısı 2018’in ilk 10 ayında 2017’ye göre yüzde 40 artış gösterdi.

Türkiye’nin kuzeybatı kara sınırı üzerinden Yunanistan’a giriş yapan mültecilerin sayısı 2018’in ilk 10 ayında arttı.

Sınırı geçen mülteci sayısının geçen seneye oranla yüzde 40 artış göstererek, 11 bini aştığı bildirildi.

DW Türkçe’nin haberine göre Yunanistan ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) bağlı yetkililer, artış gösteren mülteciler arasında çok küçük yaşta çocuklu aileler ve refakatçisi bulunmayan çocuklar olduğuna dikkat çekerek, duruma ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Yunanistan’ın Türkiye sınırına yakın Seymenli köyündeki mülteci kampının idarecisi İrini Logotheti, 180 kişilik kapasitesi olan kampta bulunan 265 kişinin 93’ünü refakatçisi olmayan çocukların oluşturduğunu söyledi.

Logotheti, çocuklu aileler ve refakatçisi bulunmayan çocuk sayısının bu senenin ilk 10 ayında yüzde 73 oranında artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Gelenlerin çoğunluğunu Suriye, Afganistan ve Irak’tan gelen ve çok küçük çocukları bulunan sığınmacılar oluşturuyor” dedi.

Kampta yer olmadığı için her gün 60 mülteciyi Selanik ve Atina’da bulunan diğer kamplara gönderdiklerini ifade eden Logotheti, ancak her gün gönderilenlerle neredeyse eşit sayıda mültecinin geldiğini belirtti.




Önceki Haber
Benzinde 17 kuruş indirim
Sonraki Haber
'Yemen uçurumun eşiğinde': BM'den şiddeti durdurma çağrısı