Ana SayfaGüncelYargıtay kararı: Cemevleri ibadethanedir

Yargıtay kararı: Cemevleri ibadethanedir

HABER MERKEZİ – Yargıtay, cemevlerinin ibadethane olduğuna ve elektrik faturalarının da devlet tarafından karşılanması gerektiğine hükmetti.

Yargıtay, Cem Vakfı’nın cemevlerinin ibadethane statüsünde kabul edilmesi ve elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin başvurusunu karara bağladı.

Yargıtay, cemevlerinin ibadethane olduğuna, tıpkı diğer ibadethaneler gibi elektrik faturalarının da devlet tarafından karşılanması gerektiğine hükmetti.

Sendika.org’a konuşan Cem Vakfı avukatı Ulaş Cam’ın anlatımına göre hukuki süreç şöyle gelişti: Cemevlerinin ibadethane sayılması ve elektrik giderlerinin devlet tarafından karşılanması için düzenleme talep eden vakıf, faturaları ödemedi. Bunun üzerine BEDAŞ icra takibi başlattı. Vakıf itiraz etti. Akabinde BEDAŞ itirazın iptali için dava açtı. Bu davalar 2012’de vakfın aleyhine sonuçlandı ve BEDAŞ yönünden tahsilat kararı çıktı.

AİHM’in 2014 yılında cemevleri lehine aldığı kararın ardından Yargıtay mahkeme kararını bozdu. Mahkeme dosyaları yeniden ele aldı ve bu kez BEDAŞ’ın açtığı davaya reddetti.

BEDAŞ kararı temyiz etti. Dosya tekrar Yargıtay’a gitti ve BEDAŞ’ın aleyhine karar onadı.

Cam, “Bu durumdan çıkış adına tek şey, devletin cemevlerinin ibadethane olduğuna ilişkin düzenleme yapmasıdır. Bu aşamada önemli bir karar, uzun zamandır bunun peşindeydik. Beklentimiz bundan sonrası adına yasal düzenleme. Yasal düzenleme olursa hepimiz adına olumlu bir gelişme olur” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kastamonu'da 17 yaşındaki bir çocuk okul önünde öldürüldü
Sonraki Haber
Gebze'de viyadük inşaatında beton blok çöktü: Üç işçi yaşamını yitirdi