Ana SayfaGüncelYerel seçimler: İYİ Parti’den CHP ile ittifaka ilişkin açıklama

Yerel seçimler: İYİ Parti’den CHP ile ittifaka ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, CHP ile yürüttükleri yerel seçim ittifak çalışmalarına ilişkin “Aşağı yukarı alanı çizdik büyükşehirlerde. Şimdi onun içini dolduracağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Bülent Tezcan, yerel seçimlerde iki parti arasında yapılacak ittifaka ilişkin ikinci görüşmelerini gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından İYİ Parti Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, “Temel ilkelerin belirlenmesi konusunda bir mutabakat sağladık. Bu sağlanan mutabakat üzerinden önümüzdeki döneme ait bir yol haritası oluşturduk” dedi.

Koray Aydın, “CHP ile İYİ Parti arasında nelerde mutabakat sağlandı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Aşağı yukarı alanı çizdik büyükşehirlerde. Şimdi onun içini dolduracağız. Bir isim konusuna kesinlikle girmedik. Alanı tarif edersek içini doldururuz o kolay.”

“Ankara ve İstanbul’u CHP-İYİ Parti ittifakı mı alacak?” sorusunu ise Aydın, “Öyle bir şey yok. Taksimat görüşmemiz yok ama artık o aşamaya geldik diyebilirim” diye yanıtladı.


Yerel seçimler: CHP ile İYİ Parti arasında ilk teknik görüşme gerçekleşti

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi sonrası ‘yerel seçim’ mesajı


Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, “İYİ Parti ile görüşmeler yapılıyor. Bir iş birliği çerçevesi oluşacak mı, oluşmayacak mı bunu önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz ama bununla ilgili şu anda detay açıklanacak noktada değiliz. Bir süreç var, umarız olumlu bir süreç ortaya çıkar ama bunda İYİ Parti’deki yetkililerin de tavırları olaya katkı sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.