Ana SayfaGüncelYıldırımlar dava açmıştı: Evrensel’e ‘Paradise Papers’ karikatüründen 10 bin lira ceza

Yıldırımlar dava açmıştı: Evrensel’e ‘Paradise Papers’ karikatüründen 10 bin lira ceza

HABER MERKEZİ – Sefer Selvi’nin Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım’ı çizdiği “Paradise Papers” karikatürü için Evrensel’e 10 bin TL ceza verildi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım tarafından Paradise Papers (Cennet Belgeleri) karikatürü nedeniyle Evrensel’e açılan tazminat davasında, mahkeme gazeteye 10 bin TL tazminat cezası verdi.

Yıldırım’ın başbakan olduğu dönemde ortaya çıkan belgelerle ile ilgili karikatür dolayısıyla Evrensel çizeri Sefer Selvi ve gazetenin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çağrı Sarı’ya 40 bin liralık tazminat davası açılmıştı.

İstanbul Anadolu 29’uncu Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında savunma yapan avukat Devrim Avcı, karikatüre konu olan haberin yalan olmayıp gerçeklik unsuru olduğunu belirtti ve davanın reddini talep etti.

“Karikatür ifade özgürlüğü kapsamında yayınlanmıştır. Davacılar vekilinin bu celsede sunduğu beyanlarına konu haber ise yargılanılan hususun neye ilişkin olduğunun belirlenmesine dairdir. Karikatür mizah amaçlı olup herkesin algısı ve bakış açısı farklı olabilir. Yerleşik Yargıtay kararı gereğince de siyasetçilerin sert eleştirilere katlanmak zorunda olup Anayasa Mahkemesinin de benzer kararları vardır.”

Yıldırım’ın avukatı ise “Paradise Belgeleri haber niteliğinde olsa da söz konusu haberin sunuluş şekli müvekkillerimin hırsızlık yaptığı ve vergi kaçırdığı izlenimi uyandırmakta olup, halen daha davalı tarafın aynı karikatürü yayınlayarak hakaret kastı devam etmektedir” diyerek davanın kabulünü talep etti.

Savunmalar sonrasında kararını açıklayan mahkeme hakimi, Sefer Selvi ve Evrensel’e, Binali Yıldırım’a 5 bin Erkam Yıldırım’a 5 bin TL olmak üzere toplamda 10 bin TL manevi tazminat cezası verdi.

Mahkeme Çağrı Sarı hakkındaki talebi reddetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı
Sonraki Haber
Eylem kazanımla sonuçlandı: Uyum/Makro Market işçilerinin tazminatı ödenecek