Ana SayfaGüncelYüzde 99 engelli hasta tutuklu Erbilek’in babası: Çocuğum ölüme terk edildi

Yüzde 99 engelli hasta tutuklu Erbilek’in babası: Çocuğum ölüme terk edildi

HABER MERKEZİ – Yüzde 99 engelli raporu olan hasta tutuklu Hakan Erbilek’in tahliye edilmesi için yaptıkları başvurulara yanıt alamadıklarını belirten baba Gürbüz Erbilek, “Çocuğumuzun cezaevinde tutulması onu ölüme terk etmektir” dedi.

Metris R Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan yüzde 99 engelli Hakan Erbilek’in durumu her geçen gün ağırlaşıyor.

Boğazında trakeostami kanülü takılı, konuşma yetisini kaybetmiş, algıları kapalı olan Hakan Erbilek, kendi yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor.

Yaklaşık 2 aydır cezaevinde bulunan Erbilek’in babası Gürbüz Erbilek, geçtiğimiz hafta oğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin Mezopotamya Ajansı’ndan Melike Ceyhan’a açıklamalarda bulundu.

Oğlunun 2017’de şah damarı kesildiği için üç ay boyunca hastanede tedavi gördüğünü söylene baba Erbilek, çocuğunun yüzde 99 engelli raporu olmasına rağmen yargılandığı mahkeme tarafından tutuklandığını söyledi.

“Tek başına ihtiyaçlarını karşılayamıyor”

Cezaevine girdikten sonra durumunun daha da kötüleştiğine dikkat çeken baba Erbilek, “Bir kişinin yardımı olmadığı sürece tek başına lavaboya gidemiyor, yemek yiyemiyor. Boğazında bir kanül takılı. Bu kanülün iki saatte bir çıkarılıp temizlenmesi gerekiyor. Doktor ‘Sürekli yoğun bakımda gibi bakmanız gerekiyor’ demişti. Enfeksiyon kapmaması gerekiyor. Biz evde ona bebek gibi bakıyorduk” dedi.

“Her yeri yara bere içindeydi”

Açık görüş yapmalarına izin verilmediğini belirten baba Erbilek, şöyle devam etti:

“Görüşüne gittiğimizde perişan bir haldeydi. Çocuğumuz zaten konuşamıyor. Sadece camdan görüp dönmek zorunda kaldık. Her yeri yara bere içindeydi. Çocuğumuzun bu halde cezaevinde tutulmasını hayretler içinde karşılıyoruz.”

“Cezaevinde tutulması onu ölüme terk etmek demek”

Çocuğunun Metris Cezaevi’ne sevk edilmesinin ardından Muş’tan İstanbul’a geldiklerini belirten baba Erbilek, Muş Valiliği’ne kadar birçok yere oğlunun durumunu içeren dilekçeler verdiklerini ancak kimseden yanıt alamadıklarını ifade etti.

Çocuklarının serbest bırakılmasını talep eden baba Erbilek, “Annesi de ben de çok kötü durumdayız. Çocuğumuzun cezaevinde tutulması onu ölüme terk etmek demektir” diye konuştu.