Ana SayfaGüncel8 aydır tutuklular: Gazeteciler Şahin ve Gayıp’a tahliye yok

8 aydır tutuklular: Gazeteciler Şahin ve Gayıp’a tahliye yok

HABER MERKEZİ – ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp’ın da aralarında bulunduğu dört kişinin yargılandığı davanın duruşmasında gazetecilere tahliye çıkmadı.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp’ın aralarında bulunduğu dört kişinin tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşması Çağlayan’daki İstanbul 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

19 Nisan’dan bu yana tutuklu bulunan gazeteciler duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Şahin, yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle 8 aydır tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, “Mesleğimin gereğini yaptığımız için tutukluyuz. Gazetecilik suç değildir. Mesleğimizi yaptığımız için özgürlüğümüz elimizden alındı. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Gayıp da savunmasında gazeteci olduğunu vurgulayarak tahliyesini talep etti.

Ardından söz alan avukat Gülhan Kaya, daha önceki celsede tutukluluğun devamı olarak kaçma şüphesinin gösterildiğini hatırlattı. Kaya, “Müvekkillerim çağrıldığında kendileri ifade verirdi, evlerinden gözaltına alındığı halde kaçma şüphesi olduğu söyleniyor. Bu durumun somutlaştırılması gerekir. Delil karartacak bir durum yok ortada. İnsanların özgürlüğünü konuşuyoruz” dedi.

Avukat Kader Tonç da, bu davaya dair tüm evrakların dosyaya konulduğunu ve delil karartma durumunun olamayacağını vurguladı.

“Bu delillerin dosyaya konulması bile hukuka aykırıdır. Özel hayatın gizliliğine aykırıdır. Bu deliller yüzünden müvekkillerim 8 aydır tutuklu. Bu deliller ne tutukluluğun devamı ne de hüküm bakımından değerlendirilemez. Bu tutukluluk bir cezalandırılmaya dönüşmüş durumda.”

Avukatların savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, gazeteciler Semiha Şahin ve Pınar Gayıp’ın tutukluluğunun devamına hükmetti.

Diğer tutuklu sanıklar Ferhat Harun Pehlivan ve Gülsen İmre’nin ise tahliyesine karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı ise 30 Ocak 2019 tarihine erteledi.




Önceki Haber
Bakanlık inceleme başlatmıştı: Londra Adalet Müşaviri görevden alındı
Sonraki Haber
Demirtaş "Erdoğan'ın hamlesi" dedi: Ceza kararı siyasi, yargılanmaktan korkmuyoruz