Ana SayfaGüncelAdalet Bakanı’ndan ‘af’ açıklaması

Adalet Bakanı’ndan ‘af’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Toplumu rahatsız edecek bir af çıkmayacak, infazla ilgili düzenleme yapılabilir” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ‘af’ konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

CNN Türk’te açıklamalarda bulunan Gül, “toplumu rahatsız edecek bir af düzenlemesinin yapılmayacağını ancak infazla ilgili düzenlemeler olabileceğini” söyledi.

Gül, bu konuda partisi AKP’nin çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Diğer partilerin de kendi çalışmaları olacaktır. Bunlar TBMM’de değerlendirilir” dedi.

MHP’nin ‘af’ teklifi

MHP lideri Devlet Bahçeli 24 Haziran seçimleri öncesinde ‘genel af’ önerisinde bulunmuş, konu o günden bugüne tartışmalara yol açmıştı.

Hükümet ise Bahçeli’nin konuya dair kimi çağrılarını geçiştirse de MHP af yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.

MHP’nin teklifin yasalaşması halinde aracıyla önündeki otomobile çarparak aynı aileden biri çocuk üç kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yazar ve senarist Emrah Serbes ile organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tahliye edilecekler arasında.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Bahçeli “Af yasasının çıkmasında ülkemiz açısından fayda vardır” açıklamasında bulunmuştu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Af meselesinde AK Parti’yle MHP’nin görüşlerinin farklı olduğu aşikâr. MHP’nin Meclis’e gelmiş olan bir af teklifi var. Ayrıca Adalet Bakanlığımız da cezaların yeniden gözden geçirilmesiyle ilgili bir çalışma yapıyor. Dolayısıyla af meselesi şu anda Meclis’te gündeme herhalde gelmeyecek gibi görünüyor seçime kadar” demişti.

Previous post
Levent Üzümcü'nün tiyatro oyunu 'baskılar nedeniyle' iptal edildi
Next post
Suruç'ta sel: Arabalar devrildi, duvarlar yıkıldı, hayvanlar telef oldu