Ana SayfaEkonomi“AKP her şeyi mülkiyete çevirdi, mülklüleştirerek birikim süreci başlattı”

“AKP her şeyi mülkiyete çevirdi, mülklüleştirerek birikim süreci başlattı”

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sürecin kriz özellikleri taşıyan bir çürümeyi içerdiğini belirten Prof. Dr. Fuat Ercan, AKP’nin ‘çürümeye’ yol açan icraatlarına dikkat çekti, siyasi iktidarın ‘mülksüzleştirmenin’ aksine ‘her şeyi mülkiyete çevirerek yani mülklüleştirerek birikim süreci başlattığını’ söyledi.

Prof. Dr. Fuat Ercan webiz’de “Ekonomik kriz mi, yoksa çürüme mi?” başlığı altında Türkiye ekonomisi üzerine değerlendirmelerini sürdürdü.

Geçtiğimiz hafta da Gülşah Karadağ’ın konuğu olan Ercan, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sürecin ‘kriz özellikleri taşıyan bir çürümeyi içerdiğini’ söylemiş, bu çürümenin bir yeniden üretim krizi olduğunu belirtmişti.

Ercan programın bu haftaki bölümünde AKP’nin sermaye ile ilişkisine değindi. Partinin iktidara geldiği günden bu yana küçük ölçekli ve büyük ölçekli sermaye üzerine ‘oynadığını’ söyleyen Ercan, AKP’nin kendi sermayesini arttırma sürecini hızlandırdığını ama kimi konularda başarısız olduğunu belirtti.

AKP’nin başarısızlıklarını sıralayan Ercan, onun ‘çürümeye’ yol açan icraatlarına dikkat çekti.

Ercan, “Çürümeyi artıran iki şeyi başardı: En büyük başarısı sorunları öteleyebilme yeteneğidir. İhtiyaç duyulan gelir yaratma kapasitesi için doğayı, kentsel alanı hızla sistem içine çekti. Daha önce mülkiyet konusu olmayan alanları mülkiyete çevirdi. Mülklüleştirerek birikim süreci başlattı. Bazı alanlarda mülksüzleştirme vardı. Ama AKP iktidar doğayı hızla dönüştürerek mülke konu olmayan alanları mülke konu etti” dedi.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın operasyon mesajına destek
Next post
Açlık grevi 36’ncı gününde: Leyla Güven dikkat dağınıklığı yaşıyor