Ana SayfaGüncelAnkara dahil 20’yi aşkın kentte okullara kar tatili

Ankara dahil 20’yi aşkın kentte okullara kar tatili

HABER MERKEZİ – Yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara dahil 27 kentte eğitime bir gün ara verildi.

Türkiye’nin birçok kentinde ve bazı ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, kuvvetli kar yağışı ve buzlanma beklentisi nedeniyle kentte 26 Aralık Çarşamba günü eğitime ara verildiğini açıkladı.

Şahin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşacak yoğun buzlanma nedeniyle öğrenci ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için Ankara genelinde eğitime 1 gün ara verildiğini kaydetti.

Ankara’da üniversiteler de tatil

Ankara’da gece boyunca etkisini sürdüren ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı sonrası birçok üniversite de eğitime ara verme kararı aldı.

Üniversitelerin sosyal medya hesapları ve internet sitelerinden yapılan duyurulara göre, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesinin yanı sıra Hacettepe Üniversitesinin Beytepe yerleşkesinde eğitime bir süreyle ara verildiği belirtildi.

27 kentte kar tatili

Ankara’nın yanı sıra 16 ilde ve 11 ilin de ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Kar yağışının yoğun olduğu Eskişehir, Sivas, Bolu, Çorum, Kırşehir, Karaman, Tokat, Aksaray, Konya, Yozgat, Amasya, Kırıkkale, Çankırı, Uşak ve Nevşehir’de eğitime bir gün ara verildi.

Kütahya’da ise Gediz ilçesi hariç kent merkezi ve diğer tüm ilçelerdeki okullar, hava koşulları nedeniyle bugün tatil edildi.

Denizli’de Baklan, Bekilli, Çal, Çivril ve Güney ilçeleri ile Pamukkale’nin bazı mahallelerinde, Niğde’nin Çiftlik ilçesinde, Giresun’da merkeze bağlı köylerdeki okullar ile Yağlıdere, Çanakçı, Dereli ve Doğankent ilçelerinde, Samsun’un Havza, Ladik, Vezirköprü, Kavak, Ayvacık ve Asarcık ilçeleri ile Canik, Tekkeköy, Salıpazarı ve Alaçam’da taşıma merkezli okullarda, Kayseri’nin Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde, Ordu’nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde eğitime bugün için ara verildi.

Bolu’nun Gölyaka ve Cumayeri ilçelerinde taşımalı eğitime bugün ara verilirken Dersim’in Ovacık, Bursa’nın Büyükorhan, Harmancık ve Keles ile Balıkesir’in Dursunbey ve Kepsut ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Previous post
İş dünyasına göre asgari ücretteki artış tutarı 'çok olumlu bir gelişme'
Next post
'Oscar'ın Yabancıları' İstanbul Modern Sinema'da