Ana SayfaDünyaAvusturya’da 50 bin kişi faşizme karşı yürüdü: “Nazilere hayır”

Avusturya’da 50 bin kişi faşizme karşı yürüdü: “Nazilere hayır”

HABER MERKEZİ – Viyana’da toplanan 50 bin kişi, iktidarda bir yılını dolduran aşırı sağcı koalisyonu protesto etti.

Avusturya’nın birçok eyaletinden başkent Viyana’ya gelen yaklaşık 50 bin kişi, iktidarda bir yılını dolduran aşırı sağcı koalisyonun, göçmen karşıtı politikalarını ve işçilerin özlük haklarını kısıtlayan kararlarını protesto etti.

Viyana’daki Westbahnhof tren garı önünde toplanan eylemciler, “Hükümet bu ülke için utanç”, “Aşırı sağcı hükümete hayır” ve “Nazilere hayır” yazılı pankartlar açtı. Eyleme sendikalar da destek verdi.

Gruplar,  Hofburg Sarayı içindeki Kahramanlar Meydanı’na yürüdü.

Sendika.Org’un aktardığına göre meydanda yapılan konuşmalarda, hükümetin bir yıl içerisinde toplumu kutuplaştırıcı yasaları hayata geçirdiği, zenginlerin yanında yer alarak işçi sınıfı ve gelir düzeyi düşük vatandaşların sosyal haklarını kısıtladığı vurgulandı.

Gösteride konuşan Öğrenci Birliği Sözcüsü Adrian Stiftung, hükümetin eğitim sisteminde yaptığı değişikliklerin çağdışı olduğunu, özgür eğitim sisteminin baltalandığını belirtti.

Stiftung, “4 yıldır Avusturya’da yaşayan ve liseye giden bir mülteci çocuk, yetkililer tarafından iltica başvurusu kabul edilmediği için göz göre göre ölüme yollanıyor. Bu kabul edilemez politikalara son verilmelidir” dedi.

Previous post
AB’den Türkiye’ye operasyon uyarısı: Tek taraflı bir eylemden uzak durun
Next post
Eksikliklere rağmen: BM İklim Konferansı uzlaşıyla sonuçlandı