Ana SayfaGüncelAyşe Düzkan’ın son kitabı ’05 17’nin imza günü yarın İmge Kitabevi’nde

Ayşe Düzkan’ın son kitabı ’05 17’nin imza günü yarın İmge Kitabevi’nde

HABER MERKEZİ – Son kitabı “05 17” geçtiğimiz günlerde raflarda yerini alan feminist yazar Ayşe Düzkan, 15 Aralık’ta İstanbul’daki İmge Kitabevi’nde gerçekleşecek imza gününde okurlarla buluşacak.

Feminist gazeteci, yazar Ayşe Düzkan, yeni kitabı “05 17”nin yarın (15 Aralık’ta) İstanbul Kadıköy’deki İmge Kitabevi’nde düzenlenecek imza gününde okurlarla buluşacak.

Güldünya Yayınları etiketiyle çıkan kitap için düzenlenecek imza günü, saat 14:00 – 16:00 arası gerçekleşecek.

Düzkan’a hapis cezası

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan Ayşe Düzkan, 1 yıl 6 hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kararın verilmesinin ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’ne istinaf başvurusunda bulunulmuş, mahkeme de cezayı onaylamıştı.

Kitap hakkında ve Neden ’05 17′?

Halen Artı Gerçek ve Yeni Yaşam’da yazıları yayınlanan Düzkan’ın kitabına “05 17” adını vermesinin nedeni şöyle:

İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda, 17 Mayıs 1987’de gerçekleştirilen “Dayağa Hayır” mitingi Türkiye’de feministlerin ilk sokak eylemiydi. Bu önemli mitingin konuşmacılarından birisi olan Ayşe Düzkan, o yıllarda feminizmi tercih etmiş çoğu kadın gibi 1980 öncesinde de siyasetle ilgiliydi. Düzkan’ı yazmaya teşvik eden süreç 17.05 tarihli mitingi oluşturan ve daha sonra Türkiye’de feminizmin bir hareket halini aldığı kurucu yıllar oldu.


İmge Kitabevi adres: Mühürdar Caddesi No:80 Kadıköy/İSTANBUL