Ana SayfaDünyaBeyaz Saray: Trump Erdoğan’a Gülen’i iade edeceğini söylemedi

Beyaz Saray: Trump Erdoğan’a Gülen’i iade edeceğini söylemedi

HABER MERKEZİ – Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gülen’i Türkiye’ye iade edeceklerine ilişkin bir beyanda bulunmadığını açıkladı.

Beyaz Saray’dan bir yetkili, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade edeceklerine ilişkin bir beyanda bulunmadığını söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre ajansa ismini vermeden konuşan yetkili, “Başkan G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiğinde Gülen’in iade edileceği vaadinde bulunmadı” dedi.

Trump ve Erdoğan 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi’nde bir araya gelmişti.

Pazar günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, zirvede Trump’ın Erdoğan’a “Gülen ve diğerlerinin iadesi için çalışıyoruz” dediğini söylemişti.

Çavuşoğlu, FBI’ın, Gülen cemaati ile ilgili olarak yaklaşık 15 eyalette çok ciddi bir soruşturma yürüttüğünü de öne sürmüştü.

“Hatta New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar da başladı. Böyle gelişmeler olduğunda da kamuoyuna bilgi veriyoruz.”

ABD Başkanı Trump hakkında daha önce “Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı hafifletmek” amacıyla Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyi düşündüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Trump ise Gülen’in iadesinin ‘gündemlerinde olmadığını’ kaydetmişti.

Ankara, Fethullah Gülen’i 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutuyor.