Ana SayfaManşetBoşandığı erkek ölümle tehdit ediyor, yetkililer duyarsız, kadın soruyor: “İlla ölmem mi gerek?”

Boşandığı erkek ölümle tehdit ediyor, yetkililer duyarsız, kadın soruyor: “İlla ölmem mi gerek?”

HABER MERKEZİ – Kendisine sistematik şiddet uygulayan eşinden boşanan kadın ölümle tehdit ediliyor. İki çocuğuyla beraber hayatının tehlikede olduğunu söyleyen kadın, “Bu adamın tutuklanması için illa ölmem mi gerekiyor?” diye sorduğu yetkililerden yardım bekliyor.

Antep’te psikolojik baskı ve fiziksel şiddet gördüğü 10 yıllık eşi K. O. ile geçtiğimiz Nisan ayında ‘anlaşmalı’ boşanan iki çocuk annesi kadın, boşandığı erkeğin tehditlerine maruz kalıyor.

Erkekten aldığı ölüm tehditlerinden dolayı gizli saklı bir yaşam sürdürmek zorunda kaldığını belirten kadın, resmi makamlara yaptığı başvuruların ise işleme alınmadığını söylüyor.

“Sürekli tehdit telefonları edip, tehdit mesajları atıyor. Bir keresinde okula giden kızımı okuldan zorla çıkarmıştı. Kızımı almaya polisle birlikte gidebilmiştim.

“Son 5 yıl yaşadığım sorunlar son 5 ay içerisinde çok ciddi derecede arttı. Bu zaman zarfında sürekli emniyetten, savcıdan destek istedim. En son küçük kızımı almaya geldiğinde kızımı alma günü olmamasına rağmen verdim. Çocuğumu geri getirdiğinde çocuğumun cebinden 2 tane mermi çıktı. Mermiyle bana mesaj verdi.

“Sürekli beni öldürmekle tehdit ediyor. Yüzüme kezzap döküp, ayaklarımı, diz kapaklarımı parçalayıp beni felçli bir yaşama mahkum edeceğini söylüyor. Bu tehditlere artık dayanamıyorum.”

Yaşadıklarını bu sözlerle anlatan kadın, yetkililerin duyarsızlığına da tepki gösteriyor.

“Birçok kez savcılığa suç duyurusunda da bulundum ama hiçbir sonuç alamadım” diyen kadın, “Karakola şikayet için gittiğimde tehditlerle ilgili ses kaydı veya fotoğraf ne varsa veriyorum. O kayıtları teslim alıp, imzamı aldıktan sonra beni geri gönderiyorlar. Yani hiçbir şey yapılmıyor” diyor ve ekliyor:

“Adliye’ye savcılarla görüşmeye gittim. 6 tane savcıyla görüştüm. 6’sı da beni ‘alanım değil’ deyip, yanından yolladı. Benimle ilgilenmedikleri gibi hiçbir işlem de yapmadılar. Çocuklarım ve kendim için yalvardım ama kulak arkası ettiler. Lütfen yetkililer sesimi duysun.”

Artık sesinin duyulup kendisine yardım eli uzatılmasını isteyen kadın, çocuklarının, kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin olmadığını belirterek, “Ölmek zorunda mıyım?” diye soruyor.


Bu haber Güney24‘ten derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevi eylemleri: Leyla Güven ve 90 tutuklu süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde
Sonraki Haber
Bangladeş’te ‘hile’ iddialarının gölgesinde Şeyh Hasina yeniden başbakan