Ana SayfaGüncelBuldan ve Temelli’nin yeni yıl mesajı: 2019’u demokrasi ve barış yılı yapmak elimizde

Buldan ve Temelli’nin yeni yıl mesajı: 2019’u demokrasi ve barış yılı yapmak elimizde

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli yeni yıl mesajlarında “2019 yılının barış, demokrasi ve özgürlüklerin kazanım yılı olması” temennisinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli yeni yıla dair yazılı açıklama yayınladı.

Buldan ve Temelli 2019’un “özgürlüklerin kazanım yılı olması” temennisinde bulundu. Eş başkanların yeni yıl mesajı şöyle:

“2018 yılını amansız iktidar saldırıları karşısında kararlı bir duruş, direnç ve mücadeleyle tamamlıyoruz. Büyük emek ve bedellerle sürdürdüğümüz demokrasi ve barış mücadelesini 2019’da da aynı cesaret ve umutla devam ettirmekte kararlıyız.

Özgürlük ve eşitlik idealimize, demokrasi ve barış hedefimize karşı iktidarın her yönelimi, demokratik ve toplumsal muhalefeti biraz daha güçlendiriyor. Toplumsal adalet mücadelesi karşısında oluşturdukları şer ittifakı gücümüzü azaltmıyor, büyütüyor. Çünkü bizler her türlü insani ve ahlaki değeri ve ilkeyi çiğneyen iktidar zihniyeti karşısında yeni olanı, haklı ve adil olanı temsil ediyoruz.

İnanıyoruz ki, zalimler er ya da geç gidecekler; zamanını doldurmuş olan tekçi ve otoriter anlayış er ya da geç çökecek. Bu koyu karanlık yerini yeni bir bahara bırakacak.

2019’u özgürlüklerin kazanıldığı bir yıl olarak yaşama umudumuz ve inancımız, mücadele ve direniş kararlılığımızı artırıyor. 2019’u büyük insanlık değerleri ve evrensel haklar, eşitlik, demokrasi, barış, adalet ve özgürlük için başarılı adımların atılacağı bir yıl yapmak hepimizin elinde. İstersek ve inanırsak yapabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılınızı kutluyoruz. 2019’un halklarımız için kazanımlar yılı olmasını diliyoruz.”


Trump’tan Putin’e: Erdoğan’dan liderlere yeni yıl mesajı